Sastojci za tijesto (ako radiš samostalno tortilje):
1 šalica brašna
1 šalica integralnog brašna
prstohvat soli
3 žlice ulja
1 žličica praška za pecivo
voda po potrebi
Sastojci za nadjev:
1,5 luk
1 mrkva
1 šalica kupusa, svježeg
7 cherry rajčica
1/2 crvene paprike
300 g puretine ili drugog mesa (junetina, svinjetina, narezane na trakice (bijelo meso)
2 žlice maslinova ulja
sol
Sastojci za umak:
2 žlice senfa
180 ml jogurta
mješavina začina po želji (papar, korijander, bosiljak...)
Priprema tijesta:
Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo te dodajte ulje (ako želite tortilje u boji, skuhajte špinat, ciklu ili mrkvu, izblendajte ih u pire i dodajte u smjesu). Po potrebi dodajte vodu i mijesite dok tijesto ne bude glatko. Raspodijelite ga u nekoliko kuglica veličine golf kuglice. Zagrijte tavu bez ulja, kuglice razvaljajte tako da budu jako tanke i pecite ih otprilike pola minute sa svake strane (ili dok ne dobiju boju). Kada ste sve ispekli, pokrijte ih aluminijskom folijom kako se ne bi ohladile.
Priprema nadjeva:
Na velikoj tavi (najbolje wok tava) zagrijte malo ulja i dodajte prepolovljene rajčice, nasjeckani luk. Tavu pokrijte kako ne bi previše prskalo. Kada rajčice poprime boju, dodajte nasjeckanu papriku, mrkvu (nasjeckane na trakice). Na kraju dodajte nasjeckani kupus na trakice i sve dobro promiješajte. Pričekajte da se kupus lagano popari pa sve začini s malo soli I paprom. Na kraju dodajte narezanu puretinu na trakice (koja je već termički obrađena) samo lagano da se zagrije sa ostalim povrćem. Ako se pak radi sa sirovim mesom, tada se ono također narezano na trakice mora prethodno prepeći na malo ulja na grill tavi. Pureće trakice se prethodno tome namažu sa senfom.
Priprema umaka:
Pomiješajte jogurt i senf te im dodaj količinu začina po želji (papar, korijander, bosiljak). Postoje različiti načini serviranja: enchilada, wrap, tacos... na vama je da izaberete onaj koji vam najviše odgovara.
Propuštene epizode 'Života na vagi' pogledajte na platformi Voyo!
Prijavi se u osmu sezonu 'Života na vagi':