Život na vagi

Jure je mislio da je kvinoja voće, a onda ju je probao: 'Ovo je stvarno odlično'

Što znači 'zero waste' i kako ga primijeniti u kuhinji? Kandidati su o ovome razgovarali na masterclassu

RTL.hr
11.10.2023 13:00

U 'Životu na vagi' uslijedio je još jedan masterclass. Profesionalni chef Anita Margić je kandidate podučavala o zero waste kuhinji, odnosno, kako iskoristiti namirnicu do kraja i samim time smanjiti otpad u cijelom kućanstvu. 

"U mojoj kući više se kocke neće koristiti, samo svježi temeljci koji su puno ukusniji", rekao je Jure, a Anita im je pokazala kako pripremiti cijeli zdravi obrok - predjelo, glavno jelo i desert. Zadovoljna sam ovim masterclassom, doznala sam neke stvari koje nisam znala i koje ću pokušati primijeniti u svojoj kuhinji", rekla je Marie, a svima su se svidjeli okusi kad su probali jela.

Anita ih je educirala i o kvinoji, namirnici bogatoj vlaknima i raznim mineralima. "Kvinoju još uvijek nismo jeli. To je Jurina namirnica. To voće još nismo dobili", našalio se Pero.

"Ja sam bio u zabludi da je kvinoja voće. Zvučalo je tako. Mango, avokado, kvinoja. Ne bih nikada zaključio da je to žitarica", rekao je Jure. Anita je napravila jelo s kvinojom, a malo je reći da je bio oduševljen...

" Ovo je stvarno odlično. Ugodno sam iznenađen", zaključio je Jure.

Novu epizodu showa 'Život na vagi' pogledajte već u nedjelju na platformi Voyo