Život na vagi

Jedite kao ekipa iz 'Života na vagi': Donosimo recept za slatki, ali zdravi jesenski doručak

Ovaj recept za zdravi doručak odobrila je nutricionistica Martina Linarić

RTL.hr
01.11.2024 14:00

Sastojci za jednu osobu:

Kvinoja s jabukom i cimetom
Kvinoja s jabukom i cimetom FOTO: RTL

Sastojci:

  • 30 - 40 g kvinoje /sirova
  • 200 ml vode
  • 150 ml mlijeka (može obično kravlje, kozje, bademovo, zobeno i sl.)
  • 1 žličica cimeta
  • kap-dvije esencije vanilije (opcija)
  • kom jabuke
  • suhe smokve (2 kom) ili brusnice ili suhe šljive - po želji
  • 1 žlica meda

 

Priprema:

  • U posudu za kuhanje stavite kvinoju, a onda preko nje prelijte vodu i mlijeko. Dodajte cimet i vaniliju. Kuhajte dok ne zavre, potom smanjite plamen i nastavite kuhati dok se kvinoja ne skuha. Svako malo promiješajte kvinoju da vam ne zagori - ako vidite da nedostaje tekućine, dolijte još malo vode ili mlijeka. Kada vidite da ste pred kraj kuhanja, dodajte naribanu jabuku i kuhajte još 2-3 min. Pospite sjeckanim bademima ili sjeckanim suhim voćem (npr. suhe smokve). Dodatno možete zasladiti s malo brezina šećera ili javorova sirupa.