Sastojci za jednu osobu:
Sastojci:
- 30 - 40 g kvinoje /sirova
- 200 ml vode
- 150 ml mlijeka (može obično kravlje, kozje, bademovo, zobeno i sl.)
- 1 žličica cimeta
- kap-dvije esencije vanilije (opcija)
- kom jabuke
- suhe smokve (2 kom) ili brusnice ili suhe šljive - po želji
- 1 žlica meda
Priprema:
- U posudu za kuhanje stavite kvinoju, a onda preko nje prelijte vodu i mlijeko. Dodajte cimet i vaniliju. Kuhajte dok ne zavre, potom smanjite plamen i nastavite kuhati dok se kvinoja ne skuha. Svako malo promiješajte kvinoju da vam ne zagori - ako vidite da nedostaje tekućine, dolijte još malo vode ili mlijeka. Kada vidite da ste pred kraj kuhanja, dodajte naribanu jabuku i kuhajte još 2-3 min. Pospite sjeckanim bademima ili sjeckanim suhim voćem (npr. suhe smokve). Dodatno možete zasladiti s malo brezina šećera ili javorova sirupa.