Posljednji domaćin ovotjedne 'Večere za 5' je organizator događanja Dinko Šimenc iz Varaždina, a napravio je večeru bez mesa. Tako su u glavnom jelu naziva 'Jelen trči šumicom' bile okruglice biljnog mesa s valjušcima od parenog tijesta. ''U Daruvaru sam jeo knedle od parenog tijesta u češkoj zajednici. To je češki je specijalitet i svidjelo mi se pa sam odlučio napraviti valjuške od takvog tijesta'', rekao je Dinko.
''Jelen trči šumicom i pobježe, tako da nema jelena u jelu'', objasnio je gostima domaćin. ''Imate okruglice od biljnog mesa s umakom od vrganja'', dodao je, a navedeno je najviše razočaralo Maria.
''Ja sam očekivao jedan dobar gulaš s divljači – pun lonac, da se fino napapamo, ali nije bilo po mome'', komentirao je Mario. No, ovakva bezmesna večera se svidjela Zlatku. ''Da pače, razveselio sam se što nije jelen'', priznao je Zlatko.
''Miris vrganja je preuzeo jelo, vrganji su bili odlični'', komentirali su Ivana i Mario, a Zlatku su se također svidjeli. ''Vrganji, umak, valjušci sve je bilo izvrsno. Iznenađen sam s glavnim jelom kao i s predjelom. Svidjelo mi se i odlučio sam prijeći na takvu vrstu prehrane'', priznao je Zlatko.
Ivana je priznala kako i ona često koristi alternative za meso, a domaćina je zanimalo bi li prepoznali da se radi o biljnom mesu da ne znaju tu informaciju ili bi mislili da je neka puretina, piletina.
''Vjerujem da ste me pitali jesu li to okruglice od mesa bih rekao da jesu'', priznao je Zlatko. ''Ja bih pitala jer bi mi bilo malo sumnjivo'', komentirala je Dunja. Ivani se činilo da je nedostajalo više začina u okruglicama.
Nove epizode 'Večere za 5' gledajte na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!