Operna solistica i prvakinja opere osječkog Hrvatskog narodnog kazališta Sanja Toth krenula je pripremati večeru od deserta, odnosno torte. "Krenut ćemo s tortom jer je za mene torta kraljica deserta", rekla je Sanja.
Desertu je dala ime Najfinije, a sastoji se od slatkog vrhnja, mascarponea, mljevenih keksa, bijele čokolade i jagoda. "Ovo danas radim prvi put", otkrila je Sanja.
Priznala je da je hrabro što recept isprobava u 'Večeri za 5', a kaže kako nije žena od voća. "Jagode su jagode. I općenito sve što je crveno. Samo da je crveno. I u mom stanu", rekla je operna pjevačica.
Nakon deserta Sanja je krenula na predjelo kojemu je dala naziv Fino. Prvo je odlučila pripremiti humus od slanutka, sezama, maslinovog ulja, malo soka iz konzerve od slanutka, paprike, papra i češnjaka, a u jedan odvojeni dio stavlja čili.
Sanja se tijekom pripreme osvrnula na svoje sudjelovanje u 'Večeri za 5' prije 11 godina.
"To su vjerojatno već svi zaboravili, iako moram priznati da mi je bilo izuzetno drago kad sam bila na gostovanju s kazalištem u Zadru i na ulici su mi znali ljudi prilaziti: 'Lipa gospođa. Gledali smo vas. Fantastično. Em ste lipi i smišni'. A smišna znači simpatična. Pa eto naravno da mi je drago", prisjetila se operna pjevačica.
Njezino glavno jelo nosi naziv Finije, kao što se moglo i pretpostaviti. Sastojci su cvjetača, karfiol te pileće meso koje ide u lazanje. Tijekom pripreme Sanja je zapjevala.
Nove epizode 'Večere za 5' dostupne su 24 sata prije prikazivanja na platformi Voyo!