Melita je priznala kako prve dvije godine nije mogla napraviti sir u ljetnim mjesecima. ''Mlijeko je živa stvar i svaki je dan drukčije. Svaki dan se topi na drugoj temperaturi. Nije samo ljeti i zimi različita proizvodnja sira, nego iz dana u dan. Nekad ga se treba topi 90 minuta, nekada 75. To je kao malo dijete – o njemu stalno morate voditi brigu''. Kandidatkinja Danijela D. također se složila s time.
''Ljeti je jako teško raditi sireve jer se prije otopi. Taj se proces čak može na suncu napraviti, ali jako treba paziti. Lakše je zimi staviti u pećnicu i znaš koliko treba biti'', objasnila je.
''Svaka štala ima svoj miris mlijeka jer svaka hrana mu daje specifičan miris i okus. Čak i moje doma nije uvijek istog okusa i mirisa – sve ovisi o tome što je krava pojela''. Po ljeti joj je posebno naporno raditi kada je vani +30, a u štali i 50 stupnjeva Celzijusa.
''Nema klime u štali, imamo staru drvenu štalu. Kravama je super ako su noći hladne, ako su vruće im je grozno'', objasnila je Melita, a Danijela D. je sve potvrdila: ''Najteži period rada sa životinjama je ljeti. Koliko smo mi nervozni, one su još nervoznije''.
Nove epizode 'Večere za 5' gledajte na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!