Ivanka je odlučila pripremati večeru na imanju svoje prijateljice Đurđice, a prije toga je odmorila uz bazen. Za sastojke svojih jela odabrala je: debrecinke, kelj, svinjski but, šampinjone, pancetu, orahe i mak. Prijateljica joj je donijela namirnice i cvijet i pohvalila je: "Ona je zmaj u kuhinji."
Ivanka je krenula pripremu večere s desertom naziva "Tradicija zagorja". Fio je istaknuo da je sigurno riječ o gibanicama s makom i orasima i pogodio.
Ivanka je otkrila da joj je bilo lijepo odrastati u Zagorju, ali su je okolnosti potaknule da se preseli u Zagreb. Naime, 2000. joj je preminuo suprug Željko. "Više nisam imala volje da tu živim i odlučila sam otići u Zagreb", ispričala je.
Otkrila je koliko joj teško pada samoća. "Meni ne pada teško samoća, ja sam si našla krug svojih prijateljica, družimo se i meni je jako lijepo. U životu uživam sad", objasnila je. Ima dvije kćeri, jedna živi u Oroslavlju, a druga u Rijeci.
Nakon deserta Ivanka je krenula na pripremu predjela naziva "Zeleni ovitak", a riječ je o zapečenim debrecinkama zamotanim u kelj koje se zaliju vrhnjem i jajima. Tijekom pripreme jela otkrila je da voli putovati i da si jednom godišnje priušti duže putovanje.
Njezino glavno jelo nosi naziv "Slasna gica", a riječ je o svinjskim šniclima punjenima šampinjonima. Dok ga je pripremala, povela se dobro poznata tema je li zdravije kuhati na svinjskoj masti ili ulju. "Ja mislim da je kuhanje na masti zdravije", rekla je Ivanka.
"Mast je milijun puta zdravija od ulja. Svatko tko je rekao da je ulje zdravije, taj nema pojma o ishrani i nikad se nije sreo s pravim stvarima", istaknuo je Fio.
Nove epizode 'Večere za 5' dostupne su na platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!