DESERT – SNAKE CAKE
Cheesecake od jagode
Za biskvit koricu:
- 300 g plazma keksa
- 150 g margarina
- 150 g šećera u prahu
- sok od dvije naradnže ili 150 ml kupovnog soka
PRIPREMA:
Mikserom umutite margarin sa šećerom u prahu, dodajte 300 g mljevenog keksa i sok od naradnže. Izmiješajte da se lijepo sjedini. Smjesu stavite u kalup promjera 26cm i žlicom utisnite. Ostavite u hladnjaku dok pravite bijelu kremu.
Za bijelu kremu:
- 300 ml slatkog vrhnja
- 100 g šećera u prahu
- 500 g mascarpone sira
- 150 g slatkog vrhnja
- 1 vrećica želatine s 50 ml vode
PRIPREMA:
Izmiješajte vrećicu želatine sa 50 ml vode i ostavite desetak minuta da nabubri.
Za to vrijeme umutite slatko vrhnje u jednoj posudi.
U drugoj posudi umutite mascarpone sir sa šećerom pa dodajte kiselo vrhnje.
Spojite umućeno slatko vrhnje sa mascarpone smjesom.
Želatinu rastopite, ja sam na pari, može i u mikrovalnoj.
Od fila uzmite dvije-tri žlice pa sipajte u rastopljen želatin. Izmiješajte pa tek onda dodajte u fil. Opet dobro izmješajte ili mikserom umutite.
Sipajte kremu preko keks korice, lagano poravnajte da u filu ostanu sitne rupice.
Vratite u hladnjak dok pripremate vočni dio.
Za crveni nadjev/voćni dio
- 300 g voća po želji (u mom slučaju jagode)
- 300 ml vode
- 5 kašika šećera
- 1 vrećica želatine sa 50 ml vode
PRIPREMA:
Izmiksajte voće štapnim mikserom pa stavite u lončić, dodajte vodu i šećer. Kuhajte deset minuta, miješajte da se podigne pjena koju ćete žlicom skinuti. Dok voće kuha rastopite želatinu kao i za bijeli fil.
Lagano ga umešajte u skuhano voće (nije više na ringli), ostavite da se prohladi desetak minuta pa ga sipajte preko bijelog fila. Pošto je još vruć sipajte ga lagano.
Poslije nekoliko sati u hladnjaku, torta se fino stisne i spremna je za posluživanje. Dobar tek!