Poduzetnik Mario Kostel ugostio je protukandidate trećeg dana ovotjedne 'Večere za 5' i za desert im je pripremio osvježavajući kolač od višanja naziva 'Crveni rubac'. Gosti su ga pohvalili kao i gledatelji koji su tražili recept pa ga donosimo u nastavku.
Sastojci:
Mlijeko
Šećer
Puding od vanilije
Vrhnje za šlag
Keksi
Višnje
Priprema:
7 dcl mlijeka zagrijati na laganoj vatri i rastopiti 3 žlice šećera. Pred vrenje dodati puding od vanilije i miješati pjenjačom dok se ne zgusne. Staviti hladiti.
Istući šlag od pola litre vrhnja za šlag. Ohlađeni puding i šlag pomiješati u kompaktnu smjesu.
U protvan slagati red keksa namočenih u mlijeko, red kreme, red keksa, red kreme te na vrh višnje.
U jednoj posudi kuhati sok od višnje. U posebnoj pomiješati 2 preljeva za torte i 3 žlice šećera s par žlica soka od višnje. Dodati tu smjesu soku od višnje koji se kuha i kuhati dok se ne zgusne kao želatina. Kad se zgusne, preliti po kolaču i ohladiti ga.
Nove epizode 'Večere za 5' gledajte na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!
POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':