PREDJELO: PAMETNI HRUSKAVCI
Hruskavci od mozga
Sastojci:
1 dl vode
1 žlica vegete
70 g margarina
40 g brašna
60 g mrvica
200 g mozga od svinje
1 jaje
Peršin
Papar
Muškatni oraščić
Limunov sok
brašno jaje i ulje za prženje
Postupak:
U vodu dodajte Vegetu, margarin i pustite da provri. Zatim postepeno miješajući dodavajte brašno i miješajte dok se smjesa ne zgusne i počne odljepljivati od dna posude. Nakon toga je ohladite i lagano umiješajte najprije jaje, a zatim mozak (koji prije toga prelijte vrućom vodom i odstranite žilice, a zatim iskošite). Na kraju dodajte mrvice, peršin, papar, muškatni oraščić i limunov sok. Od dobivene smjese oblikujte okruglice, uvaljajte ih u brašno i jaje pa pržite u ulju. Vrijeme pripreme: oko 35 minuta.