Na redu za kuhanje u 'Večeri za 5' je Jadranka Horžić, umirovljena medicinska sestra iz Osijeka. Radila je u KBC Osijek na odjelu hematologije. Ima jednu knjigu s receptima koju obožava više od 30 godina i prema njoj je napravila najviše kolača i vrsta jela.
Jadranka je za svoju večeru odabrala sastojke: edamer, pršut, krumpir, prasetinu, jabuku, višnje i šlag. S pripremom kreće od deserta kojem je dala naziv Lagano, a riječ je o torti s višnjama.
Jadranka je otkrila da je nekad živjela u Zagrebu gdje sada stanuje jedna od njezine dvije kćeri. Bila je ondje pet godina.
"Ja sam Zagreb voljela, bilo mi je lijepo. Moj suprug je bio vojno lice, bio je vojni pilot. Kad se naša mlađa kći Maja rodila, bila je alergična na smog. Doktor nam je preporučio da se preselimo na more da ne dobije astmu. Preselili smo se u Zadar. Živjela sam ondje više od deset godina", otkrila je.
Da nije bilo te situacije s njezinom kćeri, Jadranka je istaknula da bi živjela u Zagrebu.
Ipak, ostalim kandidatima se više sviđa Osijek. "Osijek je grad po mjeri čovjeka", rekla je Sanja.
Jadranka je glavnom jelu dala ime Gic gic, a kako i ime govori, radi se o pečenoj prasetini.
Nakon toga je krenula na pripremu predjela Miješane delicije. Napravila je langošice, a pritom je komentirala da će sigurno biti kalkulacija u ocjenjivanju jela. Miroslava je komentirala da Jadranka kalkulira.
Nove epizode 'Večere za 5' dostupne su na platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!