DESERT: Torta od sira (Šumski mišek)
Sastojci:
Podloga
250 g mljevenog keksa
250 g maslaca (može i margarin za kolače)
1 dcl mlijeka
Krema:
400-500g proteinskog sira
400-500ml vrhnja za šlag
1 limun
Šecer po želji
Preljev:
500g smrznutog šumskog voća
250g malina
Šećer
Priprema:
Samljeti kekse, pomiješati s maslacem i mljekom, umiješati smjesu i zatim je utisnuti u kalup i staviti na hlađenje. Smiksati vrhnje za šlag uz dodatak limuna, zatim dodajemo sir i šećer po želji i sve promiješamo. Stavimo u kalup i izravnamo i stavimo da se ohladi. Prokuhamo smrzuto voće, skuhamo preljev za kolače, sve skupa umiješamo, pričekamo da se prohladi i ulijemo na kolač. Stavimo u frižider da se sve skupa stisne.
DESERT: Čarobna kugla
Rastopimo čokoladu za kuhanje i uronimo u polovicu napuhanih balona. Stavimo ih u škrinju da se stvrdne ta polovica kugle.
Radimo coulis od jagaoda - očistimo jagode i narežemo ih na četvrtine, ukuhamo ih sa šećerom i medom, pred kraj dodajemo crveno vino i miksamo u gustu masu i pustimo da se ohladi.
Radimo salty karamelu - rastopimo šećer na vatri, dodamo slatko vrhnje i pred sam kraj hladan maslac. Začinimo sa soli.
Semifredo od naranče - istučemo slatko vrhnje s cimetom i šećerom u prahu. Sa strane naribamo koricu naranče i ispržimo ju sa šećerom, a nakon hlađenja iste nasjeckamo te dodamo u istučeno slatko vrhnje. Stavljamo u kalupe i stavljamo u škrinju.
Servirano na tanjuru - semifredo na dno prekriven čokoladnom kuglom koja se rastapa prilikom prelijevanja vruće karamele preko iste, ukrasimo točkama od coulija od jagoda.