Maritina torta
Palačinke:
3 jaja
15g šećera
5g soli
korica jednog limuna
3ml ruma
2g vanilinog šećera
Priprema: Sve obraditi mikserom i žlicom postepeno dodavati brašno, mineralnu vodu i mlijeko dok ne postignete poželjnu viskoznost. Na kraju dodati malo praška za pecivo i malo biljnog ulja. Ispecite 25 do 30 palačinki.
Punjenje:
Mascarpone
Vrhnje za šlag - 350ml obradite i dodajte 200g mascarpone sira, miješajte sa žlicom dok ne dobijete poželjnu teksturu
Šumsko voće - 150g zaleđenog šumskog voća otopite s dva paketića vanilinog šećera i dodajte 1 veliku žlicu običnog šećera
Slaganje torte:
U kalup za torte (20 ili 26 cm) posložiti palačinke na obruč i jednu staviti na dno. Namažite fil i otopljeno voće. Obložite fil s palačinkama dok ne prekrije prvi sloj, ponovite proceduru dok ne dođete do vrha kalupa. Palačinke s ruba obruča presavijte preko torte. Kada se torta stisne u hladnjaku (24 sata ), ukrasite po želji.
Vrijeme pripreme: Sat i pol
Nove epizode 'Večere za 5' gledajte na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!
POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':