Zadarsko izdanje protekle sezone 'Večere za 5' otvario je student digitalnog marketinga Daniel Mijatović, a ekipu je ugostio u svom domu u Zadru te im demonstrirao kulinarske vještine koje je usvojio zahvaljujući ljubavi prema dobroj hrani i kuhanju. Preferira mediteransku prehranu, društven je i snalažljiva, a vjera mu je važan dio života. Gledateljima se najviše svidjela njegova zdrava verzija deserta, a mi vam donosimo recept koji je idealan za ove visoke temperature jer ga nije potrebno peći!
Postupak:
U sjeckalici usitnite bademe, dodajte malo istopljenog kokosovog ulja, nekolika žlica kakaa u prahu, agavinog sirupa i meda i sve to skupa izmiksati. To je podloga, odnosno kora. Za kremu u blenderu smiksajte datulje, indijske oraščiće, sirovi kakao i kakao u prahu. Dobivenu kremastu smjesu preliti preko kore i staviti sve skupa na smrzavanje.
Dobar tek!