Marko Pogačić "probio je led" u novom tjednu 'Večere za 5' i kuhao prvi, a njegovo predjelo naziva "Moja terina" oduševio je goste.
PREDJELO: MOJA TERINA
Sastojci:
1 kg purećih prsa
300 g pilećih prsa
300 g špeka
3 mrkve
1 šalica graška
1 glavica luka
1 glavica češnjaka
2 jaja
Sjeckani peršin, sol, papar
Priprema:
Pileća prsa narežemo na kockice, pureća prsa i narezani luk ispasiramo, zatim dodamo jaja i malo mineralne vode, te dalje pasiramo dok smjesa ne postane jednolična. U smjesu zatim dodamo narezanu mrkvu, grašak, kockice piletine, sol, papar i dobro izmješamo. Terinu odnosno kalup po stjenkama obložimo tankim šnitama špeka, te prebacimo nadjevi pokrijemo špekom. Posudu zatim prekrijemo folijom i stavimo u zagrijanu pećnicu, u vodenu kupelj na 180 C stupnjeva dva sata. Kad je pečeno stavimo u hladnjak na nekoliko sati da se stvrdne.
Nove epizode 'Večere za 5' gledajte na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!