Večera za 5

Donosimo vam recept za Markovo predjelo 'Moja terina'

Markovo predjelo Moja terina iz 'Večere za 5' oduševio je kandidate i gledatelje. U nastavku donosimo recept

RTL.hr
12.10.2023 09:00

Marko Pogačić  "probio je led" u novom tjednu 'Večere za 5' i kuhao prvi, a njegovo predjelo naziva "Moja terina" oduševio je goste.

PREDJELO: MOJA TERINA 

 Sastojci: 

1 kg purećih prsa 

300 g pilećih prsa 

300 g špeka 

3 mrkve 

1 šalica graška 

1 glavica luka 

1 glavica češnjaka 

2 jaja 

Sjeckani peršin, sol, papar 

 

Priprema: 

Pileća prsa narežemo na kockice, pureća prsa i narezani luk ispasiramo, zatim dodamo jaja i malo mineralne vode, te dalje pasiramo dok smjesa ne postane jednolična. U smjesu zatim dodamo narezanu mrkvu, grašak, kockice piletine, sol, papar i dobro izmješamo. Terinu odnosno kalup po stjenkama obložimo tankim šnitama špeka, te prebacimo nadjevi pokrijemo špekom. Posudu zatim prekrijemo folijom i stavimo u zagrijanu pećnicu, u vodenu kupelj na 180 C stupnjeva dva sata. Kad je pečeno stavimo u hladnjak na nekoliko sati da se stvrdne. 

Predjelo Moja terina
Predjelo Moja terina FOTO: RTL

Nove epizode 'Večere za 5' gledajte na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!