Desert: kruške u vinu
Za kruške: kruške, crno vino, šećer, vanil šećer, štapići cimeta, klinčić, voda i gustin.
Za sladoled od mascarponea: slatko vrhnje, bijela čokolada, mascarpone sir, šećer u prahu.
Za čokoladne tortice: jaja, brašno, tamna čokolada, maslac, šećer, pecilni prašak.
Kruške ogulimo te ih stavimo kuhati u mješavinu vina, vode, šećera, klinčića i cimeta. Kuhamo dok ne omekane. Izvadimo ih sa strane te u preostalu tekućinu dodamo malo razmučenog gustina kako bi dobili sjajni i gusti preljev.
Za sladoled otopimo bijelu čokoladu i prohladimo ju. Istučemo slatko vrhnje. Mascarpone i šećer u prahu sjedinimo te u sir dodamo čokoladu. Sve zajedno promiješamo te potom lagano za kraj umiješamo tučeno slatko vrhnje i stavimo na hlađenje. Za tortice čokoladne otopimo čokoladu s maslacem i ohladimo. Jaja i šećer umutiti te dodati brašno i prašak za pecivo.
Na kraju dodamo otopljenu čokoladu. Stavljamo u košarice za muffine i pečemo desetak minuta. Poslužimo dobro ohlađen sladoled uz tortice i kruške te prelijemo umakom od vina.
Ne propustite nove epizode 'Večere za 5' na RTL-u od ponedjeljka do petka od 17.50! Epizoda je dostupna na platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji.