Čokolada na dijeti
Podloga:
30 g otopljenog maslaca
100 g mljevenih badema ( ne skroz)
50 g mljevenih zobenih
1 ŽLICA kakao praha
1/2 praška za pecivo
1 žlica brezinog šećera
Voćni dio:
200 g višanja
80 g brusnica
50 g chia sjemenki
1 žlica eritrita (sve skupa dobro izmješati )
Čokoladna krema:
2 dc slatko vrhnje
1 dc mlijeka (po izboru )
5 žlica kakao praha
1 žlica tapioke (može i gustin ili agar prah)
6 kocki čokolade
3 žlice brezinog šećera
20 dag otopljenog maslaca (na kraju dodati)

Podloga:
Sve smiksati i izmješati i dobro utapkati u tepsiju na masni papir, peći na 170c neki 10 do 25 min maks.
Voćni dio:
Dobro promiješati i ostaviti bar petnaest minuta da chia sjemenke upiju sok od višanja. Potom istresti na podlogu.
Čokoladna krema:
Lagano zagrijati slatko vrhnje i dodati ostale sastojke, najbolje uz miksanje da se ne stvore grudice i na kraju dodati maslac. Krema ne smije prokuhati. Kolač se zalije s kremom i prohladi.