Večera za 5

Donosimo recept za Antin desert 'Slatko iz zagore' koji vas je osvojio: Uslast!

Pripremite kod kuće Antin desert 'Slatko iz zagore' kojim je oduševio u 'Večeri za 5'

RTL.hr
15.05.2024 18:00

Biskvit 

6 bjelanjaka 

6 žumanjaka 

10 dkg šećera 

20 dkg margarina sobne temperature 

3 jušne žlice kakaa 

2 žlice brašna 

1 prašak za pecivo

 

Krema 

0.5 l vrhnja za šlag 

20 dkg čokolade za kuhanje 

10 dkg Dorina Jaffa čokolade 

naribana korica jedne naranče 

 

Priprem: Pjenasto umutiti omekšali margarin sa šećerom, zatim dodati žumanjke i dobro izmiksati. U posebnoj zdjeli izmiješati brašno, kakao i prašak za pecivo, to lagano prosijati u smjesu od žumanjaka i izmiješati.

Desert, Večera za 5
Desert, Večera za 5 FOTO: RTL

Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka (ručno): Biskvit staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 15 minuta (provjeriti čačkalicom). Pustiti biskvit da se malo prohladi. U posudi zagrijati vrhnje za šlag te dodati čokolade i naribanu koricu naranče. Kada se svi sastojci sjedine, to jest kada se čokolada rastopi, preliti kremu po biskvitu. Prije prelijevanja biskvit natopiti s mješavinom narančinog soka i Aperola. Ostaviti da se kolač stegne barem tri sata.

Nove epizode 'Večere za 5' gledajte na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO IZ 'HELL'S KITCHENA':