Snježana Š. je za glavno jelo napravila svinjetinu s krumpirom i umakom od povrća. Marku se svidio izgled glavnog jela. ''Vidjelo se odmah da je svinjetina prejako pečena, ali je to sve bilo fino zbog umaka'', komentirao je Karlo. ''Umak kao da je bio samo bačen na ono meso'', rekao je Marko, kojem se baš nije svidjela dekoracija glavnog jela.
''To vam je umak od pečenja, paprike, mrkve, gljiva nema'', objasnila je domaćica gostima. ''Nisam dokučio zašto je Snježana toliko puta spomenula gljive. I mene zanima'', komentirao je Karlo. Snježana B. je pitala domaćicu jede li inače gljive. ''Da, ali svi su umaci s gljivama, a ja sam napravila bez'', objasnila je Snježana Š. Vjerojatno je to razlog spominjanja gljiva - naglasiti da jelo nije svakidašnje.
Također, domaćicu je iznenadila tišina za stolom tijekom glavnog jela. ''Kad ne pričamo, znači da je jako dobro ili ste vi jako gladni? '', upitala je Snježana Š. goste. ''Znači da je fino'', odgovorio je Karlo. ''Ne mora uvijek tišina to značiti'', dodala je Katarina. ''Šutnja može biti i dobar i loš znak'', zaključio je Marko.
Nove epizode 'Večere za 5' gledajte na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!