Student Daniel Mijatović ugostio je protukandidate prvog dana ovotjedne 'Večere za 5'. Osvojio je visokih 38 bodova i oduševio ekipu. Mirjana i Irena dale su Danielu desetke. "Sve je bilo savršeno, stvarno sam iznenađena večerom, sve je bilo preukusno i predobro. Domaćinu sve najbolje, bilo je perfektno", komentirala je Irena. Složila se i Mirjana, dok su Tina i Nikola bili nešto stroži pa su domaćinu dali po devet bodova. "Morao sam jesti janjetinu sa sokom, dobro se nisam onesvijestio. Jedina zamjerka je to, drugo je sve bilo ok", poručio je Nikola.
Pripravu večere Daniel je započeo desertom 'Slatka tajna'. Radilo se o sirovoj torti. "Pretpostavljam da je med unutra. Volim jesti sve slatko, i s čokoladom bi bila zadovoljna", komentirala je Tina kroz smijeh. "Med i đumbir bi mogli biti u desertu, to je dobra kombinacija po meni", dodao je Nikola. Nakon sirovog deserta, mladić se okrenuo pripravi glavnog jela - 'Posljednje večere'. "Zvuči mi jako, jako, naježim se, ime mi ne vuče na nešto lijepo", komentirala je Irena naziv glavnog jela. "Što bi mogao poslužiti pa da bude posljednja? Ne znam što bi mogao", kroz smijeh je dodao Nikola. Janjetina s Paga, batat, krumpir - Daniel je glavno jelo spravio u pećnici. Uskoro se domaćin prebacio i na predjelo 'Eko zalogaj'. "Kozji sir, med, nešto grožđa, oraha...", procijenila je Irena predjelo. "Asocira me na proizvode iz ekološkog uzgoja, nešto domaće", dodala je Tina. I bilo je tako - sve je za predjelo Daniel poslužio iz ekološkog uzgoja. Sir, pečenica, rajčica i rikola sadržavali su predjelo.
Uskoro se ekipa upoznala u slavnom kombiju, a Daniel je za to vrijeme pripremao aperitive - bez alkohola. Bezalkoholni mojito nije sve oduševio. "Aperitiv mora biti alkoholan", rekao je Nikola. "Malo je bio čudan aperitiv, ali popilo se", dodao je. "Antialkoholičar sam, ali serviram ga", komentirala je, pak, Mirjana.
Mojito bez alkohola prethodio je predjelu nazvanom 'Eko zalogaj'. "Izgledao je dosta jednostavno, takav tanjur se dobije s takvim proizvodima, ništa neobično", komentirala je Tina predjelo. "On je mlad i to je tako", dodala je Mirjana. "Kozji sir je bio ok, nije bio žestok niti intenzivan. Pečenica je preuzela miris sira, bila je vrh", zaključila je Tina komentiranje predjela.
Stigla je potom, kao glavno jelo, paška janjetina naziva 'Posljednja večera'. Poslužio ju je uz povrće i umak. "Premlad je za takve nazive", komentirala je Irena. Tijekom glavnog jela dominirale su vjerske teme, a ekipu je, čini se, više oduševila hrana negoli teme tijekom blagovanja. "Janjetina je bila odlična, sočna", pohvalila je domaćica Mirjana. "Krumpir odličan, pogačice također, sve se slagalo", zaključila je Irena.
Za kraj - Daniel je servirao 'Slatku tajnu'. Sirova torta sa sladoledom posljednja je stigla pred goste. "Lijepo je složio", komentirao je Nikola izgled deserta. "Desert je bio dosta gorak, prevladavao je kakao, orašasti proizvodi su preuzeli", ocijenila je Tina okus kolača. "Bio je sladak, meni je bio sladak, a sladoled ga je podigao", nije se složila Mirjana.
Ekipi je za kraj Daniel udijelio poklone - svi su dobili CD duhovne glazbe. "Poklon odličan, jedva čekam poslušati", pohvalila je Mirjana Danielov dar. Uskoro je cijela ekipa imala prilike uživati u glazbi, kao iznenađenje im je stigao Danielov otac Branko. "Znamo skupa svirati, možda vam je previše vjerskog sadržaja, ali smatramo da je to najvažnije. Odsvirat ćemo vam par duhovnih pjesama s kojima vas želimo blagosloviti", zaključio je svoju večeru Daniel. "Savršeno", komentirala je oca i sina Mirjana. "U jednom trenu su mi suze pošle", dodala je Irena. "Pjesma nas je umirila", zaključila je Tina.
Nove epizode 'Večere za 5' gledajte na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!
POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':