Ovotjedni kandidat 'Večere za 5' kuhar Boban Đekić istaknuo se, prije svega, zbog strogog ocjenjivanja, a za RTL.hr je otkrio kojim se kriterijem vodi kao i motiv prijave u show.
Podsjetimo, Boban je večeru prve ovotjedne kandidatkinje Senke ocijenio s niska tri boda. ''Dao sam ocjenu tri jer su ocjene od jedan do deset, a tri su jela: desert, glavno jelo i predjelo. Tako sam dao 30 posto jer je meni samo desert bio dobar, a s druga dva jela nisam bio zadovoljan pa dajem tricu'', komentirao je Boban prilikom ocjenjivanja Senkine večere.
S obzirom na način ocjenjivanja: tri slijeda po 30 posto, zaključili smo da je maksimalna ocjena devetka pa smo upitali Bobana je li moguće doći do desetke ili je to s obzirom na sam kriterij, nedostižno.
''Nije u pitanju dati ocjenu sedam ili osam pa da budem kolegijalan i da osobe budu sretne. Treba biti realan i ocijeniti jelo... Slaže li se kulen sa sirom i kiselom paprikom? Ne, a tu smo da ocijenimo hranu, a ako ćemo ocjenjivati cijelu emisiju, to je desetka, kao i Senka kao osoba'', pojasnio je Boban za RTL.hr.
''Svaki slijed hrane nosi 30 posto, no to ne znači da je moja najveća ocjena devet. Ako me svi slijedovi oduševe, to je desetka. Dekoracija me uopće ne zanima'', dodao je te izdvojio kako mu je važno da svaki kandidat priprema tradicionalnu hranu. ''Osim da je hrana ukusna, smatram da bi trebali pripremati tradicionalna jela, a ne da svatko izmišlja nove recepte i kombinira nove stvari koje nisu tradicionalne. Treba predstaviti svoj grad određenim jelom'', objasnio je.
''Za Gordaninu večeru dajem šesticu jer mi se desert nije svidio, a sve ostalo je bilo ok'', komentirao je Boban prilikom ocjenjivanja Gordanine večere. ''Večera kod Gordane je bila osrednja, svi se trudimo da bude lijepo jer će izaći na televiziji, no striktno smo tu za hranu. Ona je napravila klasične svinjske šnicle u saftu s klasičnom zelenom salatom...'', rekao je za RTL.hr, a također je otkrio što očekuje od svoje večere.
''Od svoje večere očekujem, pa ne srednju ocjenu, ali bliže devetke i osmice. Mogao bih kiksati na desertu jer sumnjam da gosti znaju tradiciju deserta kojega ću raditi, a roštilj koji ću pripremati se uvijek može nadograđivati, ali najbitnije je znati i voljeti taj posao'', otkrio je Boban te dodao kako mu se ekipa jako svidjela.
''Pohvaljujem cijelu ekipu jer se svi trudimo... Možda ja imam malo više iskustva u tom poslu. To su divni ljudi, fakultetski obrazovani, no treba biti realan. Ocjena ništa ne znači, ako je netko sretan s desetkom, lako mu dam desetku, ali ako nije realno, nije realno'', objasnio je te dodao razlog prijave u show.
''Prijavio sam se čisto iz zabave i radi druženja, a ako osvojim nagradu, dat ću je djeci s posebnim potrebama u školi gdje Senka radi'', rekao je Boban.
Nove epizode 'Večere za 5' gledajte na RTL-u i platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!
POGLEDAJTE BONUS VIDEO IZ 'HELL'S KITCHENA':