Jedan od onih koji izazove obožava je i 24- godišnji natjecatelj Vehid Šaldić. Dolazi iz Gradačca pokraj Tuzle, no karijeru je počeo graditi u Hrvatskoj. Od samih početaka u jednom pulskom hotelu, gdje je radio kao pomoćni kuhar, preko pozicije sous chefa i šefa kuhinje u hotelima na obali, pa sve do angažmana privatnog kuhara i consultinga, ovaj mladić ističe kako uvijek u životu traži napredak i poziciju više.
Iza njega je već i pozicija korporativnog chefa, a on objašnjava: ''Vodio sam tim s više od 30 ljudi u više kuhinja, to me ispunjavalo''.
U svom poslu najviše voli zadovoljstvo i sreću gostiju, opuštenu atmosferu na radnom mjestu, uživanje u radu te okruženost ljudima koji dijele istu ljubav prema kuhanju.
Za sebe kaže da je pozitivan i uvijek nasmijan. Kod kolega najviše cijeni odgovornost, odanost i smirenost, a iz takta ga može izbaciti ulizivanje, bahatost i izbjegavanje posla.
Vehid ističe kako je natjecateljskog duha te smatra da poprilično dobro kuha s obzirom na svoje godine jer se trudi svakodnevno učiti i napredovati kroz brojne edukacije i čitanje stručne literature.
Kulinarska nadmetanja nisu mu strana, već je bio na brojnim domaćim i međunarodnim kulinarskim natjecanjima, a jedan od najvećih uspjeha je onaj na 'Biseru mora', najvećem kulinarskom natjecanju u ovom dijelu Mediterana i Europe, koji okuplja vrhunske stručnjake iz cijelog svijeta.
Prije dvije godine Vehid je odnio titiulu juniorskog prvaka, a natjecao se u čak 12 kategorija!
Da njegovoj ambiciji nema kraja, svjedoči i vlastiti brend profesionalnih kuhinjskih noževa koji je pokrenuo.
Vehid je veliki zaljubljenik u tradicionalna bosanska jela jer ga vraćaju u djetinjstvo, ali voli pripremati i tjestenine, sirovu ribu, spajati nespojivo. Jako voli u modernu i molekularnu kuhinju.
Što se motivacije za prijavu u show tiče, Vehid kaže da je već nekoliko puta pokušao upasti na internacionalne inačice showa 'Hell's Kitchen' pa je konačno stiglo vrijeme da pokaže sve što može i zna.
Za pet godina volio bi raditi kao chef u objektu u kojem će moći pokazati svoje znanje i kreativnost, a nada se i Michelinovoj zvjezdici.
Kako će se snaći pod vodstvom chefa Gretića u izazovima i zadacima 'Hell's Kitchena', gledatelji će doznati već u srijedu od 21.15 sati na RTL-u, a dan ranije epizoda će biti dostupna i na platformi Voyo!
POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':