Hell's Kitchen Hrvatska

Sous chefovi 'Hell's Kitchen Hrvatska' otkrili zašto su se odlučili za kulinarstvo: 'Nismo zažalili - još'

Zašto baš kulinarstvo? Sous chefovi Ivana Bekavac i Ivan Vrbanec otkrili su zašto su za svoj karijerni put odabrali kulinarstvo

RTL.hr
09.01.2024 18:00

Vrijeme je za najprestižniji kulinarski show na svijetu u kojem glavni chef kuhinje Tom Gretić neće biti sam. Lijeva i desna ruka u Hell's Kitchenu bit će mu njegovi sous chefovi, a jedna od njih je i Ivana Bekavac, dok je drugi sous chef  Ivan Vrbanec. Njegova i Ivanina misija je da budu poveznica između Toma i kandidata. "Treba biti strog i pravedan, trebamo ih i voditi. Mislim da je to naša glavna ideja", objasnili su. 

31-godišnja Zagrepčanka Ivana Bekavac javnosti je poznata ponajprije po svom bistrou Kut koji je uspješno djelovao u Varšavskoj ulici, ali i kao dobitnica nagrade 'Andrej Barbieri' za kuharsku nadu 2020. godine. Trenutno priprema novi zanimljivi projekt i potpuno novi koncept – fuziju dnevne kavane, noćnog bara i cvjećarnice. Ivana je s 18 godina otišla u SAD, gdje je tri godine provela na prestižnoj akademiji Culinary Institute of America u New Yorku, a zatim je iskoristila priliku i nastavila brusiti zanat u inozemstvu. Po povratku u Lijepu Našu, odlučila je izaći iz visoke gastronomije te pokrenuti svoj projekt koji je više vezan uz ''comfort food''. U intervjuu za RTL.hr otkrila je zašto se u životu odlučila baviti kulinarstvom. 

"Uf, prvo pa teško pitanje. Zapravo, kao malu me uvijek hrana nekako spajala s obitelji i s prijateljima i uvijek pamtim okupljanja oko stola. Na kraju srednje škole je bilo gdje ću, što ću i onda sam shvatila da želim ići u Ameriku na Kulinarski institut i to odabrati kao svoju profesiju", rekla je Ivana.

Zagrepčanin Ivan Vrbanec ima 32 godine i trenutno radi kao chef kuhinje u hotelu Miramare u Crikvenici. Kuhanje ga prati od malih nogu pa je ugostiteljska škola bio logičan idući korak u njegovom životu. Radio je u brojnim renomiranim restoranima, među kojima se ističu ManO, Apetit City, Obonjan resort te slovenska Hiša Franko. Smatra kako je najvažnija životna vrlina koju je naučio u kuhinji predani rad.

"Nekako mi se uvijek to činilo zanimljivo i jednostavno me to odvelo u tom smjeru i nikad nisam zažalio, još", rekao je Ivan za RTL.hr.

Ponudu showova pogledajte i na platformi Voyo!