Hell's Kithcen Hrvatska

Sous chefica Ivana Bekavac za RTL.hr o svojoj ulozi u novom projektu: 'U kuhinji je uvijek veliki pritisak'

Ivana Bekavac vodit će jedan od timova u emisiji 'Hell's Kitchen Hrvatska', a progovorila je o svojoj ulozi i otkrila ima li tremu

RTL.hr
27.12.2023 09:00

'Hell's Kitchen' jedan je od najcjenjenijih i najuspješnijih reality showova u svijetu u kojem se kandidati, profesionalci i perspektivni kulinarski entuzijasti, natječu jedan protiv drugoga na putu do pobjede, simulirajući rad u pravom restoranu. U svakoj epizodi natjecatelji su stavljeni pred različite izazove koji će ispitati njihove kulinarske vještine, kreativnost i brzinu, među kojima je i pripremanje večere u sljedovima za stvarne goste koji stižu u restoran – i očekuju samo najbolje. Uz to, svi kandidati žive zajedno pored samog restorana pa kamere prate i njihove privatne trenutke te međusobne odnose.

Svakim novim danom i izazovom u 'Hell's Kitchen' kuhinji rastu ulog i drama, ali i želja za pobjedom, a uz brzinu, maštovitost i kulinarsko umijeće, kandidati moraju pokazati da znaju igrati timski, da su spremni surađivati, napredovati, slušati i raditi pod pritiskom te na kraju dana servirati tanjure dostojne vrhunskog restorana i gladnih gostiju koju očekuju samo najbolje.

I dok će o njihovoj sudbini u showu kroz zadatke, nagrade, kazne i eliminacije odlučivati isključivo glavni chef kuhinje Tom Gretić, na njihovom ih putu neće pratiti sam. U ovu avanturu natjecatelji showa kreću podijeljeni u dva tima, koje će nadgledati Gretićevi sous chefovi Ivana Bekavac i Ivan Vrbanec, dvoje mladih i uspješnih domaćih kuhara.

Zagrepčanka Ivana Bekavac javnosti je poznata ponajprije po svom bistrou Kut koji je uspješno djelovao u Varšavskoj ulici, ali i kao dobitnica nagrade 'Andrej Barbieri' za kuharsku nadu 2020. godine. 

Ivana je za RTL.hr otkrila zašto je odabrala kulinarstvo kao svoj životni poziv, progovorila je o školovanju u Americi i svom načinu kuhanja. Također, osvrnula se na svoju ulogu u emisiji 'Hell's Kitchen Hrvatska. 

Zašto kulinarstvo?

Uf, prvo pa teško pitanje. Zapravo, kao malu me uvijek hrana nekako spajala s obitelji i s prijateljima i uvijek pamtim okupljanja oko stola. Na kraju srednje škole je bilo gdje ću, što ću i onda sam shvatila da želim ići u Ameriku na Kulinarski institut i to odabrati kao svoju profesiju.  

Kako ti je bilo tako mladoj otići na drugi kraj svijeta ganjajući svoj san?

Baš sam neki dan razmišljala o tome, kako je već prošlo 12, 13 godina od toga. Otišla sam s nepunih 18 godina. Sad se zna koliko imam godina. Sad bi me vjerojatno bilo malo strah, a tad nisam imala strah niti ništa, samo nekakvu želju za novim pustolovinama i zapravo je to bila velika prilika da budem u melting potu s toliko kultura, hrana i prilikama za novim učenjima. 

Dakle, pustolovne si naravi. Jesi li takva i kad kuhaš?

Apsolutno. Svako kuhanje je za mene nova pustolovina i zapravo najviše volim biti uhvaćena "na slijepo", da dobijem nekakve namirnica i da od toga iskombiniram nešto.

Što je Ivana još otkrila u intervjuu, pogledajte u videu. 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO IZ 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':