Jedan od najiščekivanijih showova na RTL-u je 'Hell's Kitchen', a riječ je o formatu koji je diljem svijeta proslavio poznati britanski kuhar Gordon Ramsay. Emisija je toliko popularna da su dosad snimljene 22 sezone i gledatelji uživaju gledajući kako se ambiciozni kuhari natječu u raznim kulinarskim izazovima. Ramsay je osvojio javnost svojim strogim mentorskim stilom i vatrenom osobnošću, a kakav će biti naš poznati chef Tom Gretić u toj ulozi u 'Hell's Kitchen Hrvatska' imat ćemo prilike vidjeti 31. siječnja na RTL-u i 24 sata ranije na platformi Voyo.

Pobjednik 'Hell's Kitchena' u kojem Gordon vodi glavnu riječ osvaja 250.000 dolara, ali i poziciju glavnog kuhara u prestižnom restoranu što mu otvara brojna vrata. Odluka u kojem će restoranu raditi, mijenja se iz sezone u sezonu. U prošlosti su pobjednici postajali chefovi u restoranima Gordon Ramsay Steak u Las Vegasu, Hell's Kitchen Restaurant u Caesars Palaceu i drugim mjestima koji su dio kulinarskog carstva slavnog kuhara.

Inače, Gordon je objasnio što je važno za dobrog chefa. Kaže kako je istinska strast prema kuhanju ključna. Smatra da dobar kuhar treba gajiti duboku ljubav i entuzijazam prema kulinarskoj umjetnosti.
Ramsay kao važnu osobinu u kuhinji navodi disciplinu. Kuhari moraju imati snažnu radnu etiku, biti točni i održavati visoke standarde kada je riječ o čistoći i organizaciji.
Ističe da kuhari trebaju paziti na svaki detalj, od odabira sastojaka do slaganja jela na tanjur. Moraju težiti preciznosti i savršenstvu u onome što serviraju.

Kod kuhara se, naravno, traži i kreativnost. Trebaju uvijek imati nove ideje i eksperimentirati s okusima. Neizostavna stvar je i dobro razvijeno nepce s kojim osoba može razlučiti razne okuse, uravnotežiti ih i uskladiti kada je to potrebno.
Svakako, chef ne može biti dobar ako ne zna preuzeti ulogu vođe u kuhinji. Mora biti sposoban učinkovito komunicirati, motivirati i inspirirati svojim tim. Također, treba napraviti pozitivno radno okruženje u kojem će se kvalitetno raditi.
Novi uzbudljivi show 'Hell's Kitchen Hrvatska' na rasporedu je već od srijede, 31. siječnja na RTL-u, a dan ranije bit će dostupan na platformi Voyo.
POGLEDAJTE BONUS VIDEO IZ 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':