Zagrepčanin Ivan Vrbanec ima 32 godine i trenutno radi kao chef kuhinje u hotelu Miramare u Crikvenici. Kuhanje ga prati od malih nogu pa je ugostiteljska škola bio logičan idući korak u njegovom životu. Radio je u brojnim renomiranim restoranima, među kojima se ističu ManO, Apetit City, Obonjan resort te slovenska Hiša Franko. Smatra kako je najvažnija životna vrlina koju je naučio u kuhinji predani rad.
Kuhinja je stresno okruženje, posebno kada morate 'upravljati' s nekoliko ljudi, a najčešće to bude njih desetak. Ivan je otkrio što ga opušta nakon napornog dana u kuhinji.
"Sport. Treniram teretanu, crossfit, trčanje. Više rekreativno, ne profesionalno, ali to je stvar koja me rastereti", rekao je.
S obzirom na to da je posljednje proveo u kuhinji na sezoni, odnosno u hotelu Miramare u Crikvenici, otkrio je kako izgleda jedan radni dan.
"Probudim se ujutro, spustim se u kuhinju, kontroliram namirnice, dolazak robe, kontrola ljudi, kontrola doručka. Onda počne priprema za ručak pa dolaze drugi kuhari koje uputim u posao. Onda nešto skuham, zatim pauza, vratim se na večeru, prekontroliram je i onda odem na trening ili idem leći. Sve ovisi o danu", rekao je i dodao:
"Teško je 'hendlati' 15, 16 ljudi različitih karaktera. To je malo zahtjevno. Ego se mora staviti sa strane i treba se raditi ono što se mora", rekao je Ivan Vrbanec.
A kako će to izgledati u kuhinji showa 'Hell's Kitchen Hrvatska', ne propustite pratiti od 31. siječnja na RTL-u i platformi Voyo.