Josip Šantek istaknuo se u prvom izazovu kada su natjecatelji 'Hell's Kitchen Hrvatska' morali predstaviti svoje autorsko jelo, a on je odabrao ribu romb. Glavnog chefa Toma Gretića iznenadilo je kada je Josip rekao da nije probao svoje jelo jer je vegan i oslanja se na osjećaj. "Ovaj put te osjećaj prevario", rekao mu je Gretić.
Josip je za RTL.hr otkrio zašto se prijavio u 'Hell's Kitchen Hrvatska', koje su njegove jake strane i što će učiniti s nagradom ako je osvoji.
Zašto ste se prijavili u 'Hell's Kitchen Hrvatska'?
Prijavio sam se jer sam želio naći u izazovu s profesionalnim kuharima iz Hrvatske i imati natjecanje.
Što očekujete od showa?
Očekujem od showa da će biti vatreno, borbeno i ja se nadam zabavno.
Koje su vaše jake, a koje slabe strane u kuhinji?
Smatram da je moja jakost u kuhinji što sam smiren, a slabost možda stres, ali nosim se dosta dobro sa stresom. No uvijek ti može neka sitnica promaknuti koja može biti odlučujuća u pobjedi, pogotovo u ovakvim natjecanjima.
Kakvo je vaše kuharsko iskustvo?
Što se tiče mog iskustva u kuhinji, vrlo je veliko. Radio sam u poznatim zadarskim restoranima i trenutno radim u hotelu.
Koja jela najviše volite spremati?
Volim raditi lava cake sa sladoledom za ljeto i osvježavajuće je.
Kako ste postali vegan?
Odlučio sam se postepeno za veganstvo jer mi se nije baš sviđao okus mesa i ribe pa sam to izbjegavao.
Unatoč tome pripremate meso i ribu?
Da, iako sam vegan, pripremam i meso i ribu.
Tko vam je najveća podrška?
Imam suprugu Mihaelu i kćer Niku koja ima jednu godinu. One su mi najveća podrška u ovom natjecanju.
Što ćete učiniti s nagradom ako je osvojite?
Ako osvojim novac, jedan dio ću donirati dječjem domu u Karlovcu, jedan dio ću, naravno na fešticu i jedan dio sačuvati za sebe.
Show 'Hell's Kitchen Hrvatska' gledajte na RTL-u i platformi Voyo!
POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':