Sous chef Ivan Vrbanec je vođa plavog tima u 'Hell's Kitchen Hrvatska', a nekoliko puta je svom timu tijekom pripreme umaka holandez objašnjavao na što trebaju pripaziti. Za RTL.hr otkrio je kako napraviti dobar holandez.
Sastojci holandeza su:
2 žumanjka
125 g otopljenog pročišćenog maslaca (50- 60)
mala žličica senfa (dijon po mogućnosti)
sok pola limuna (redukcija bijelog vina, ako imate vremena i volje, jer to ide u originalu)
malo soli i papra
Priprema:
Kod same pripreme holandeza treba paziti na temperaturu vode ispod posude, ne smije kipiti prejako jer bi vam žumanjci mogli koagulirati. Također je bitno dodati kiselinu na početku, a sol na samom kraju i prilagoditi količinu sa samom posudom u kojoj radimo.
Vrbanec je otkrio u čemu se često griješi. "Najčešće greške su krivi omjer masnoće i žumanjka, temperatura vode i prekuhavanje same kreme", istaknuo je sous chef. Također je rekao da holandez jako dobro ide uz dobar file bijele ribe, steakove i šparoge dok je najpoznatiji je po korištenju u jelu Eggs Benedict.
Show 'Hell's Kitchen Hrvatska' gledajte na RTL-u i platformi Voyo!
POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':