Hell's Kitchen Hrvatska

Ivan Vrbanec za RTL.hr otkrio kako pripremiti odličan holandez i na što paziti!

Ivan Vrbanec ispričao je kako pripremiti dobar umak holandez i u čemu ljudi najčešće griješe

RTL.hr
18.02.2024 18:00

Sous chef Ivan Vrbanec je vođa plavog tima u 'Hell's Kitchen Hrvatska', a nekoliko puta je svom timu tijekom pripreme umaka holandez objašnjavao na što trebaju pripaziti. Za RTL.hr otkrio je kako napraviti dobar holandez. 

Sastojci holandeza su: 

2 žumanjka

125 g otopljenog pročišćenog maslaca (50- 60) 

mala žličica senfa (dijon po mogućnosti)

sok pola limuna (redukcija bijelog vina, ako imate vremena i volje, jer to ide u originalu)

malo soli i papra

holandez
holandez FOTO: RTL

 

Priprema: 

Kod same pripreme holandeza treba paziti na temperaturu vode ispod posude, ne smije kipiti prejako jer bi vam žumanjci mogli koagulirati. Također je bitno dodati kiselinu na početku, a sol na samom kraju i prilagoditi količinu sa samom posudom u kojoj radimo.

Vrbanec je otkrio u čemu se često griješi. "Najčešće greške su krivi omjer masnoće i žumanjka, temperatura vode i prekuhavanje same kreme", istaknuo je sous chef. Također je rekao da holandez jako dobro ide uz dobar file bijele ribe, steakove i šparoge dok je najpoznatiji je po korištenju u jelu Eggs Benedict.

Show 'Hell's Kitchen Hrvatska' gledajte na RTL-u i platformi Voyo!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':