Viktor Vercoustre je pobjednik prvog 'Hell's Kitchen Hrvatska' , a na društvenim mrežama je podijelio recept za Gazpacho od lubenice i Ceviche od brancina! Dobar tek!
Gazpacho od lubenice i Ceviche od brancina
1 Brancin
1 Mala lubenica
1 Krastavac
2 Rajčice
1 Stabikjka celera
1 Limeta
2 Žlice grčkog jogurta
1 umbir
1 Čili papričica
Bijeli aceto
Maslinovo ulje
Par lista bosiljka
Sol
Papar
Ribu filetirati i rezati na deblje fete. Začinite sa soli, paprom, maslinovim uljem, sokom jedne limete, korom limete i sitno rezanom čili papričicom. Ostaviti 20 minuta u hladnjaku.
U blender staviti četvrtinu lubenice bez koštica, pola oguljenog krastavaca i bez koštica, trećinu stabiljke celera, dvije rajčice, malo ribanog đumbira, pola čili papričica, dvije žlice maslinovog ulja, dvije žlice bijelog aceta, par listova bosiljka, sol i papar.
Blendati jednu minutu i ostaviti u hladnjaku 30 minuta.
Lubenicu, celer i krastavac narezati na male kockice.
Na tanjur posložiti ribu, kockice lubenice, krastavaca i celera i zaliti s hladnom juhom. Može se još dodati maslinovo ulje ili ulje od bosiljka ili ulje od čilija...
Uživajte u toplim ljetnim danima uz ovaj jednostavan, osvježavajući i ukusan recept!
Propuštene epizode 'Hell's Kitchen Hrvatska' možete pogledati na platformi Voyo!
POGLEDAJTE BONUS VIDEO OD 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':