Hell's Kitchen Hrvatska

Anel se počeo baviti kuhanjem nakon moždanog udara: 'U kuhinji uvijek želim biti najbolji'

Anel Tomašić u showu 'Hell's Kitchen Hrvatska' pokušat će pokazati se u najboljem svjetlu

RTL.hr
07.03.2024 16:00

Četiri nova kandidata stigla su sinoć u Hell's Kitchen i, nakon izazova u kojem su kuhali za chefa Gretića, nastavljaju natjecanje zajedno s timovima, a osim Milene Krizmanić, Viktora Vercoustrea i Nikole Mrvca, među njima je i 27-godišnji Anel Tomašić iz mjesta Podturen.

Već se može pohvaliti i titulom chefa kuhinje, u svom poslu najviše voli adrenalin, rad s ljudima i kolegijalnost. Za sebe kaže da je društven, marljiv i komunikativan. Smatra se kompetitivnom osobom, a dobra organizacija u kuhinji, kaže, itekako umanjuje stres. Kritiku dobro podnosi jer je to prilika da još više napreduje. Kulinarski uzori su mu Gordon Ramsay i Marco Pierre White zbog kojeg je, prisjeća se, i krenuo kuhati. Najviše mu leži priprema talijanskih specijaliteta, rižota, tjestenina, lazanja, no ističe da voli pripremati i steakove. S njime smo popričali uoči ulaska u show.

Što očekuješ od svog sudjelovanja showa 'Hell's Kitchen'?

Očekujem borbu, očekujem biti svoj, smiren. Bit ću uvijek onakav kakav jesam +- komunikativan i pokazati sebe u najboljem pogledu.

Kada je počelo tvoje kulinarsko iskustvo?

Moje kuharsko iskustvo je počelo već u mlađim danima kada sam kuhao doma. Oduvijek sam imao strast prema kuharstvu. Počeo sam se ozbiljnije baviti ovim poslom poslije osamnaeste godine. Naučio sam dosta stvari, među kojima je timski rad i timsku igru. Isto tako naučio sam da u ovom poslu ne možeš opstati kao solo igrač. Siguran sam da ću i u Hell's Kitchenu biti timski igrač i dat ću sve od sebe da moj tim uspije i da ja uspijem.

Koji tim priželjkuješ?

Priželjkujem crveni tim. Gledao sam ih i jako mi se sviđa kako funkcioniraju. Plavi tim me nije impresionirao.

Bojiš li se Toma Gretića?

Ne strahujem od Toma Gretića, već na njega gledam kao na autoritet. Od njega mogu jako puno naučiti, ali i dobiti kritike i pohvale. Uvijek sam spreman i na pohvale i na kritike.

059f316818_908960
059f316818_908960 FOTO:

Koje su tvoje 'kulinarske mane'?

Moja slabost u kuhinji nekada je koncentracija. Isto tako, dosta sam eksplozivan. Bit će sigurno situacija u kojima ću tako reagirati. Međutim, ne bih volio da se to dogodi. Nadam se da ako i ja napravim neku grešku da će mi tim pomoći kako se takve stvari ne bi događale. Svi smo mi egomanijaci kao kuhari. Međutim, u tom poslu jednako kao i u ovom showu ego treba staviti sa strane. Ne želim sa sebe reći da sam veliki egomanijak, ali sam dosad u kuhinji uvijek htio biti najbolji. Nekada me upravo to sputavalo s pravog puta.

Koje su tvoje prednosti u kuhinji?

Moja jakost je to što sam siguran u sebe. Pouzdan sam u organizaciji. 

Misliš li da možeš osvojiti glavnu nagradu?

Mislim da sa svojim sposobnostima mogu i hoću. Dat ću sve od sebe i baš me zanima koliko mogu postići.

Što misliš kako ćeš se uklopiti u ekipu?

Dosta sam muzikalan tip i volim pjevati  tako da uz dobru pjesmu i dobar duh, siguran sam da ću se dobro uklopiti u ekipu.

Sociološki eksperiment 'Brak na prvu' gledajte na RTL-u ponedjeljkom i utorkom u 21:15, a nove epizode možete i pogledati na platformi Voyo 24 sata prije prikazivanja na televiziji!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO IZ 'HELL'S KITCHEN HRVATSKA':