Ostalo

Izvrsne paštete 'zero waste' maherice Nives: Donosimo jednostavne recepte za ukusno predjelo

Pokrenimo se zajedno!', premisa je pod kojom RTL od 5. - 10. lipnja održava Zeleni tjedan i time šalje poruku o važnosti očuvanja i djelovanja za zaštitu okoliša. Glavna misao vodilja Zelenog tjedna je na pozitivan i inspirativan način podići svijest po pitanju zaštite okoliša, kako gledateljima, tako i interno. Tema ponedjeljka je hrana i zato donosimo jedan 'meatless' recept

RTL.hr
05.06.2023 11:00

Nives Perica ugostila je svoje protukandidate trećeg dana splitskog tjedna 'Večere za 5 na selu' i, uz dobru hranu za koju je dobila 39 bodova, naučila ih o zero waste načinu života kojeg prakticira s obitelji.

"Zero waste je pokret kojim se trudi smanjiti količina smeća koje proizvodimo. Kad smo ja i muž shvatili koliko plastike i papira bacamo počeli smo s razdvajanjem otpada i tek smo onda zapravo vidjeli koliko tog smeća ima i onda smo odlučili da ćemo malo pripaziti kad idemo u kupovinu, da nosimo svoje vrećice, za meso i ribu ponesemo svoje zdjelice...", rekla je Nives i dodala kako jako veliku razliku čini ukoliko namirnice poput kave, mekinja i žitarica kupujemo iz rinfuze. Mnogo je savjeta imala tijekom večere, koja je bila vegetarijanska. Gostima se posebno svidjelo predjelo, odnosno tri različite vrste pašteta. Donosimo recepte.

PAŠTETA OD TUNE

- 5 kapara

- 2 srednja kisela krastavca

- 160 g tune

- 1 žlica sira ribanca

- 1 žlica majoneze

- 100 g krem sira

- 1 inćun

- 1 češanj češnjaka

- 1 žličica peršina

PAŠTETA OD LOSOSA

- 200 g lososa

- 1 žličica soka od limuna

- 2 žličice vlasca

- 100 g krem sira

- 10 crnih maslina

- 30 g maslaca

- 1 žlica maslinovog ulja

- žličice papra

- 1/3 žličice soli

TAPENADA OD MASLINA

- 300 g maslina

- 30 g kapara

- 2 inćuna

- sok od pola limuna

- 6 žlica maslinovog ulja

- papar, sol, bosiljak

POGLEDAJTE VIDEO: