Nives Perica ugostila je svoje protukandidate trećeg dana splitskog tjedna 'Večere za 5 na selu' i, uz dobru hranu za koju je dobila 39 bodova, naučila ih o zero waste načinu života kojeg prakticira s obitelji.
"Zero waste je pokret kojim se trudi smanjiti količina smeća koje proizvodimo. Kad smo ja i muž shvatili koliko plastike i papira bacamo počeli smo s razdvajanjem otpada i tek smo onda zapravo vidjeli koliko tog smeća ima i onda smo odlučili da ćemo malo pripaziti kad idemo u kupovinu, da nosimo svoje vrećice, za meso i ribu ponesemo svoje zdjelice...", rekla je Nives i dodala kako jako veliku razliku čini ukoliko namirnice poput kave, mekinja i žitarica kupujemo iz rinfuze. Mnogo je savjeta imala tijekom večere, koja je bila vegetarijanska. Gostima se posebno svidjelo predjelo, odnosno tri različite vrste pašteta. Donosimo recepte.
PAŠTETA OD TUNE
- 5 kapara
- 2 srednja kisela krastavca
- 160 g tune
- 1 žlica sira ribanca
- 1 žlica majoneze
- 100 g krem sira
- 1 inćun
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica peršina
PAŠTETA OD LOSOSA
- 200 g lososa
- 1 žličica soka od limuna
- 2 žličice vlasca
- 100 g krem sira
- 10 crnih maslina
- 30 g maslaca
- 1 žlica maslinovog ulja
- žličice papra
- 1/3 žličice soli
TAPENADA OD MASLINA
- 300 g maslina
- 30 g kapara
- 2 inćuna
- sok od pola limuna
- 6 žlica maslinovog ulja
- papar, sol, bosiljak
POGLEDAJTE VIDEO: