Večera za 5

Recept za 5: Rebra na padelu

Lučanov recept za istarski žgvacet sa svinjskim kostima i domaćim fužima.

RTL TV
19.02.2020 09:54

Sastojci:

crveni luk

češnjak

ulje

svježa mrkva

celer korijen

svježa svinjska rebra

bijelo vino Malvazija

svježi peršin

sol

papar

Priprema:

Maslinovim uljem prekriti dno posude u kojoj ćete pirjati meso.Meso isjeći na sitnije kockice,staviti na zagrijano ulje i pirjati dok ne dobije boju.Mesu dodati sitno sjeckani luk i češnjak, opet pirjati dok luk ne dobije boju, zatim dodati oguljenu i na kockice isječenu mrkvu i celer. Kad sva tekućina ispari posuti brašnom i malo propržiti pa podliti vinom, posoliti, popapriti i dodati sjeckano bilje te ključale vode da prekrije meso.Kuhati dok meso ne omekša pa dodati još vode po potrebi.