Dolazim iz Primoštena i trenutno vodim projekte za udruge. Imam troje djece, dva sina i kćer; najstariji ima 23, kći ima 18 i najmlađi 14 godina. Sebe bih opisao - možda flegma, možda živac, kakva mi je atmosfera... Uglavnom, valjda sam dobar. Kad 'poludim', onda se malo miču od mene, pogotovo ovi iz kuće, nije im baš drago", iskreno kaže 51-godišnjak i nastavlja: Osim posla kojim se bavim, imamo još poljoprivredno imanje za koje se brinemo moj stari i ja; više on zato što je umirovljenik pa ima više slobodnog vremena, ali tu i tamo uskočimo stariji sin, kći i ja. Drago mi je otići u maslinik, vinograd, to me ispunjava... Kad ubereš plodove svog rada i napraviš ulje, vino, pa ti dođu prijatelji pa im i pokloniš i počastiš ih, to te baš ispunjava i bude mi drago."
Slobodno vrijeme najviše provodim s prijateljima, pa kupanje, kava, marende... Ovdje smo nekako slobodniji; manje stresa, manje svega. Imamo svoju fjaku, imamo laganini... Da smo negdje gore, primjerice u Zagrebu ili negdje, to bi bilo stres, ne bih uspio izdržati. Ne bih se mijenjao za život na kopnu", zaključuje Jerko koji najviše voli mediteransku kuhinju i domaće recepte, a najdraža su mu riblja jela i ukusno pripremljena peka.
Kako će se ostalim kandidatima svidjeti Jerkove kulinarske vještine - ne propustite gledati večeras od 20.15 sati a RTL-u.