DESERT - SLATKI POLJUBAC
Sastojci:
10 jaja
500 grama maslaca
50 dekagrama šećera
30 dekagrama sjeckanih oraha
3 žlice brašna
3 pudinga od vanilije
Tamna čokolada
Litra mlijeka
Biskvit
Umutiti snijeg od bjelanjaka, a žutanjke odvojiti za kremu. U bjelanjke dodati šećer i orahe i polako miješati. Ispeći biskvit na 100 stupnjeva Celzijevih, otprilike jedan sat. Staviti ga da se suši.
Krema
Deset žutanjaka umutiti sa šećerom (25 dekagrama šećera). Tri pudinga od vanilije razrijediti s litrom mlijeka i dodati u smjesu od žutanjaka i šećera. Kuhati na laganoj vatri, otprilike 10-ak minuta. Lagano se miješa, kako se ne bi zgrudalo.
U ohlađenu kremu dodati putar (oko 500 grama) i dobro izraditi mikserom. Ta smjesa se dijeli na pola te u jednu polovicu dodajemo otopljenu tamnu čokoladu tako da dio smjese bude čokoladan, a dio ostaje od vanilije.
Obje kreme se mažu preko biskvita, a na vrh ide čokoladna glazura.