Predjelo: Domaći naresci s okruglicama od sira
Sastojci:
500g domaći kobasica
200g kobasica od vepra
200g sira
5 paprika
200g jogurta
100g majoneze
50g peršina
25g češnjaka
Sirne okruglice
250g sira
1 jaje
30g brašna
1žica vegete
Pola šalice ulja
100g krušnih mrvica
Priprema:
Suhomesnate proizvode narezati i posložiti na platu.
Naribati sir u koji se dodaje jedno jaje, brašno i vegeta. Sve to dobro izmiješati i rukama napraviti kuglice. Zatim te okruglice panirati u brašnu, jajima i krušnim mrvicama.Zatim ih ispržiti u vrućem ulju.
Glavno jelo: Teletina ispod peke
Sastojci:
3kg teletine
2kg krumpira
500g paprike
500g mrkve
50g soli
50g vegete
1 glavica luka
100g masti
500 šampinjona
100g sira
Priprema:
Teletinu izrezemo u podjednake komade te stavimo u pac. Ogulimo krumpir, mrkvu te ocistio papriku.
Tacnu namažemo s masti i postavimo komade teletine na dno tepsije. Na to stavljamo krumpir, papriku i mrkvu. Stavljamo u peku pod foliju na 30min. Vadimo iz folije te komade mesa stavljamo van, ako vidimo da je krumpir dovoljno kuhan. Nakon 10 minuta okrecemo meso i vracamo nazad jos 10 minuta i onda po ukusu dodatno zapecemo. Gljive izdubimo i sir narezemo na kockice te stavimo na rostilj i pecemo dok se sir skroz ne rastopi.
Desert: 1001 listić
Sastojci:
1 lisnato tjesto
3 puding od vanilije
2 žumanjka
200g maslaca
200g margarina
200g šecera
1 šlag
1l mljeka
Priprema:
Razvaljati i ispeći 4 kore od lisnatog tijesta. Neka budu malo bolje pečene radi rezanja kolača. 3 pudinga razmutiti sa malo mlijeka i 2 žutanjka. Ostaka mlijeka staviti da kuha sa 3 žlice šećera. Kad zakuha skinuti sa štednjaka i dodati puding s jajima. Zamiješati kremu. Mješati i vratit na laganu vatru. Ukuhanu kremu dobro ohladiti. U ohlađeno dodati margarin i šećer u prahu. Izmiksati dobro. Stući 1/2 l slatkoga vrhnja. Kolač mažemo ovim redosljedom: KORA-KREMA-ŠLAG te zadnju preostalu koru lisnatoga tijesta dobro razmrvimo te posujemo po od gore šlagu. Kolač se poslužuje dobro ohlađen.