PREDJELO:"Šareni nabujak" – Nabujak sa šunkom i povrćem
Sastojci:
5 jaja
5 žlica vrhnja
5 žlica brašna (glatko)
6 g slatke paprike
5 g soli
2 g bibera
Peršin (po želji)
1 crvena paprika
300 g šunke
Jaja, vrhnje i brašno dobro promiješati pjenjačom te dodati začine. Umiješati na kockice narezanu papriku i šunku da se sve sjedini. Uliti u kalup obložen folijom i staviti peći na 200C oko sat vremena.
GLAVNO JELO:"Adamovo rebro" – juneća rebra s povrćem ispod peke
Sastojci:
6 kg junećih leđa s kostima
3 kg krumpira
0,5 kg paprike
mrkva
rajčica
15 dkg slanine
Suhe šljive
0,5 l bijelog vina
2 dcl ulja
3 kruške
3 jabuke
Juneća leđa koja su bila na suhom zrenju 56 dana na temp.od 2-4C, mariniramo 4 dana i stavimo u peku u koju smo dodali papriku, rajčicu, peršin (korijen), suhe šljive ,ulje, vino i vodu.
Pečemo oko 1:45 min. i dodamo krumpir narezan na veće komade,2 jabuke, 2 kruške.
Vratimo meso i pečemo još 1: 15 min.
DESERT:"Snježna kraljica" – Mileram torta
Sastojci:
250 g šumskog voća
250 g brašna (glatkog)
100 g šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
80 g margarina
1 jaje
Zamijesiti tijesto, razvući i položiti u kalup. U međuvremenu zakuhati:
l mlijeka (odvojiti 1 dcl za puding)
2 pudinga od vanilije
200 g šećera
800 g milerama
Mlijeko i šećer zakuhati. Posebno pomiješati puding s preostalim mlijekom i kuhati dok smijesa ne postane glatka. Maknuti s vatre i umiješati mileram. Sve zajedno uliti u prethodno pripremljen kalup.
Na to staviti prokuhano šumsko voće i peći na 170C oko 70 minuta.