Sastojci
4 velike žlicemasti
6svinjskih krmenadli (po mogućnosti da imaju onaj masniji prsten okolo-bit će mekše)
3kobasice (kranjske, češnjovke i sl.)
3 komadacarskog mesa (šnite 1 cm debljine)
1 žličicamljevene slatke crvene paprike
4 glaviceluka
1crvena paprika
2 rajčice
2 x 800 gkonzerve bijelog graha - velikog zrna
sol, vegeta
Priprema:
Na zagrijan tanjur za kotlovinu staviti mast - brzo se otopi pa imajte u pripremi meso.
Stavitekomade mesa/kobasai sl. na masnoću i pržite sobje strane. Nekoliko puta okrenite. Pržite 10-15 minuta. Čim stavite meso stavite po njemu i mljevenu papriku i 1 žličicu soli.
Kad se meso poprži, stavite ga sa stranena tanjur (na obod) i na masnoću dodajtelukizrezan na listiće.
Pržiti i mješati luk, zatim dodaticrvenu mesnatu paprikuizrezanu na tanke rezance. Stalno miješati 10-15 minuta dok se povrće ne izdinsta pa podliti vodom.
Na kraju dodati grah i vratiti meso te kuhati još 30-ak minuta.