Večera za 5 na selu

Pobjednički recept za kotlovinu: Mario Šajteri otkrio nam je svoj način pripreme!

Mario je dobio najbolje ocjene ovog tjedna!

RTL.hr
02.10.2021 12:00

Sastojci

4 velike žlicemasti

6svinjskih krmenadli (po mogućnosti da imaju onaj masniji prsten okolo-bit će mekše)

3kobasice (kranjske, češnjovke i sl.)

3 komadacarskog mesa (šnite 1 cm debljine)

1 žličicamljevene slatke crvene paprike

4 glaviceluka

1crvena paprika

2 rajčice

2 x 800 gkonzerve bijelog graha - velikog zrna

sol, vegeta

Priprema:

Na zagrijan tanjur za kotlovinu staviti mast - brzo se otopi pa imajte u pripremi meso.

Stavitekomade mesa/kobasai sl. na masnoću i pržite sobje strane. Nekoliko puta okrenite. Pržite 10-15 minuta. Čim stavite meso stavite po njemu i mljevenu papriku i 1 žličicu soli.


Kad se meso poprži, stavite ga sa stranena tanjur (na obod) i na masnoću dodajtelukizrezan na listiće.

Pržiti i mješati luk, zatim dodaticrvenu mesnatu paprikuizrezanu na tanke rezance. Stalno miješati 10-15 minuta dok se povrće ne izdinsta pa podliti vodom.

Na kraju dodati grah i vratiti meso te kuhati još 30-ak minuta.