DESERT: Tip top
Biskvit:
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
3 žlice kakaa
1/2 dcl mlijeka
1/2 dcl ulja
Čoko-krema:
300 ml vrhnja za šlag
150 grama čokolade za kuhanje
Orange krema :
750 ml soka od naranče
3 pudinga od vanilije
10 žlica šećera
200 grama abc sira
400 ml vrhnja za šlag
20 grama želatine u prahu
Preljev :
200 ml soka narandže
2 žlice šećera
15 g želatina u prahu
Priprema:
Biskvit:
Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati vodu, brašno, kakao, prašak za pecivo, orahe i umućena bjelanca. Peći na 180c oko 20 minuta (kalup 26cm). Pečenu koru natopiti s 1 dcl soka od naranče.
Čoko-krema:
Zagrijati na vatri vrhnje s čokoladom da se istopi. Preliti preko kore i ostaviti u frižideru da se hladi nekoliko sati.
Orange krema
Napraviti puding sa šećerom u soku od naranče, kad se ohladi sastaviti s umućenim slatkim vrhnjem i sirom.
Preljev:
Želatin ostaviti da nabubri po uputstvu, zagrijati sok sa šećerom do vrenja pa ukloniti s vatre i u tome istopiti pripremljen želatin. Prohladiti pa preliti po torti. Umjesto želatine može preljev za torte, može ići bilo koji krem sir.
Emisiju 'Večera za 5 na selu' pratite i na Voyo.