Večera za 5 na selu

Lička večera za 10: Isprobajte Josipov recept za kupus i suho meso!

RTL.hr
29.06.2022 12:00

Glavno jelo

Kupus i suho meso

kg suhih rebrica

4 kobasice

kg slanine

2 kilograma kiselog kupusa

Žlica svinjske masti

Sol, papar

Kilogram krumpira

Na malo masti prepeći nekoliko šnita slanine, na to dodati kupus i propirjati – dodati suha rebra i ostatak slanine, kobasice najbolje skuhati posebno da ne bude preslano i prejako. Kuhati oko 2 sata na laganoj vatri dok meso ne omekša i kupus se skuha.

Skuhati krumpir u kori i poslužiti s mesom i kupusom.

Desert

Štrudla sa sirom i cvebama

1 pakiranje kora za savijaču

kilograma svježeg sira

kilograma kiselog vrhnja

4 žlice grožđica (cveba)

3 žlice šećera

50 grama maslaca

3 jaja

Šećer u prahu za posipanje

Kore slagati po dužini u pleh za pečenje – svaki ili svaki drugi sloj premazati filom koja se sastoji od sira, vrhnja, jaja, rastopljenog maslaca, suhih grožđica i šećera – završiti slaganje s premazom i staviti peći 40-50 minuta na 200 stupnjeva, najbolje prvo prekriti aluminijskom folijom pa kasnije otkriti da se zapeče s gornje strane.