Glavno jelo
Kupus i suho meso
kg suhih rebrica
4 kobasice
kg slanine
2 kilograma kiselog kupusa
Žlica svinjske masti
Sol, papar
Kilogram krumpira
Na malo masti prepeći nekoliko šnita slanine, na to dodati kupus i propirjati – dodati suha rebra i ostatak slanine, kobasice najbolje skuhati posebno da ne bude preslano i prejako. Kuhati oko 2 sata na laganoj vatri dok meso ne omekša i kupus se skuha.
Skuhati krumpir u kori i poslužiti s mesom i kupusom.
Desert
Štrudla sa sirom i cvebama
1 pakiranje kora za savijaču
kilograma svježeg sira
kilograma kiselog vrhnja
4 žlice grožđica (cveba)
3 žlice šećera
50 grama maslaca
3 jaja
Šećer u prahu za posipanje
Kore slagati po dužini u pleh za pečenje – svaki ili svaki drugi sloj premazati filom koja se sastoji od sira, vrhnja, jaja, rastopljenog maslaca, suhih grožđica i šećera – završiti slaganje s premazom i staviti peći 40-50 minuta na 200 stupnjeva, najbolje prvo prekriti aluminijskom folijom pa kasnije otkriti da se zapeče s gornje strane.