Predjelo
Domaći rezanci s vrganjima (Ravno iz šume)

Sastojci:
Prvo predjelo, za tjesteninu:
-brašno
-svinjska mast
-jaja
-sol
Umak: luk, mrkva, vrganji, maslac, majčina dušica, sol, papar, špek
Brašno prosijemo, dodamo jaja i vilicom pomalo miješamo smjesu, dodamo mast i krenemo mijesiti rukama. Kada smo dobili čvrsto, homogeno tijesto, pustimo ga da odmori 20 minuta na sobnoj temperaturi. Razvaljamo tijesto i izrežemo rezance. Stavimo ih kuhati u kipuću vodu
Umak
Prodinstamo luk i mrkvu. U posebnoj tavi na maslacu popržimo vrganje do zlatno žute boje. Dodamo vrganje u dinstani luk, zalijemo vodom, pustimo da prokuha 10 minuta, dodamo vrhnje, začine i preprženi špek
Vrijeme izrade: 20-30 minuta (bez izrade tjestenine)
Glavno jelo
Brdarska bržolica/rolada od kumpira (S pramajkinog šparheta)

Glavno jelo:
-juneći šnicli
-češnjak
-koncentrat rajčice
-papar
-sol
Prilog:
-krumpir
-maslac
-jaja
-brašno
-krušne mrvice
Šnicle dobro istučemo, posolimo, uvaljamo u brašno i popržimo na ulju. Dodamo nasjeckani češnjak, zalijemo vodom i kuhamo na manjoj vatri još 2 sata i 15 minuta, a pred kraj dodamo koncentrat rajčice.
Vrijeme izrade: 15 minuta (+ samostalno kuhanje uz podlijevanje otprilike dva sata)
Prilog:
Skuhamo krumpire, izradimo pire s maslacom, dodamo jaja, umijesimo tijesto koje izvaljamo, zarolamo u krpu i stavimo kuhati. Kada se skuha, premažemo ga krušnim mrvicama poprženima na maslacu, ostavimo da se malo ohladi.
Vrijeme izrade: 30 minuta (+ 20 minuta kuhanja krumpira)
Desert
Štrudla od borovnica (Mamin štrudel) + Domaći kruh

Desert, za tijesto:
-brašno
-voda
-ulje
-ocat
Nadjev:
-borovnice
-vrhnje za kuhanje
-jaja
-krušne mrvice
-šećer
Zamijesimo tijesto od brašna, ulja, vode i octa. Pustimo ga da odmori dva sata (dan ranije zamijesimo drugo da ga odmah upotrijebimo).
Razvučemo tijesto, napunimo smjesom od borovnica, šećera, krušnih mrvica, jaja i vrhnja, zarolamo i stavimo peći 40 minuta
Vrijeme izrade: 20 minuta + pečenje 40 minuta
