Večera za 5 na selu

Isprobajte Natalijin recept za desert koji se topi u ustima: Za kolač Karpati sve sastojke već imate u...

Za kraj, po desertu je potrebno posuti šećer u prahu kako bi izgledom podsjećao na snijeg na poznatom planinskom lancu po kojem nosi naziv

RTL.hr
26.11.2022 12:45

Desert


Karpati

Sastojci za koru:

2 dcl vode

2 dcl brašna (glatko)

20 dg margarina

5 jaja

štaub šećer

Natalija Ćilimković

Sastojci za kremu:

2 vanilijina pudinga

pola litre mlijeka

40 dg margarina

500 ml vrhnja za šlag

voće po izboru (šumsko voće)

Karpati desert Natalija Ćilimković
Pročitajte još
Natalija otkrila kakve veze imaju kolač i Karpati: 'Poput snijega na planini'

Priprema:

U posudu uliti vodu i margarin kad se margarin otopi dodati brašno postepeno miksajući dodavati jaja jedno po jedno. Pećnicu zagrijati na 180C tako dobivenu smjesu razdijelit na dva djela na masnom papiru. Prvi dio staviti u koru i peći jednu po jednu. U mlijeku izmiješati puding od vanilije. U ohlađenu kremu dodati margarin. Šlag izmiksati prema uputama na pakiranju. Smrznuto voće otopiti te dodati dvije žlice šećera. Na pladanj staviti prvu koru zatim kremu od vanilije na kremu šumsko voće po voću šlag i prekrit drugom korom. Na kraju posipati šećer u prahu po cijelom desertu.

original.jpg