Jesen na stolu
Pečeni picek, domaći mlinci
Mlince pravimo tako da pomiješamo brašno, dva jaja, vodu i sol. Valjati i peći.
Ražnjići od svinjskog buta
Meso se puni prešanom šunkom i sirom te se tako zarolano meso stavlja na štapić za ražnjiće, sa svježom paprikom. Prilog je kuhani krumpir s mrkvom i brokulom.
Bakina zlevanka

- kukuruzno brašno
- šećer
- mlijeko
- ulje
- prašak za pecivo
- glatko brašno
- jaja
- kiselo vrhnje
- višnje
Svi se sastojci umiješaju u biskvit i ispeku u pećnici te se na kraju preliju kiselim vrhnjem i šećerom i ukrase višnjama.
Torta bez morta

- jaja
- šećer
- lješnjaci
- brašno
- mlijeko
- puding
- bijela čokolada
Ispeći četiri biskvita. Svaki biskvit izrađujemo posebno.
Tri bjelanjka smiksamo u snijeg postupno dodajući tri žlice šećera, kad smo izmiksali dodajemo 50 grama lješnjaka i pola velike žlice brašna. Lješnjake i brašno umiješamo ručno u istučene bjelanjke. Smjesu stavljamo u kalup za torte u koji smo prethodno stavili papir za pečenje. Biskvit pečemo 30 minuta, odnosno dok ne porumeni. Probamo čačkalicom ako nismo sigurni je li gotovo i tako za svaki biskvit.
Dok nam se biskvit peče, od litre mlijeka odvojimo malo i umutimo puding, brašno, šećer i 12 žumanjaka. Ostatak mlijeka stavimo da se grije, kad je mlijeko dovoljno toplo (ne smije zavriti), ulijemo smjesu i kuhamo kremu dok ne dobijemo gustu smjesu, otprilike 10 minuta.
Kad je krema gotova, odvojimo je u dva jednaka djela - u prvu kremu, dok je još vruća, dodajemo jednu čokoladu sa sjeckanim u lješnjacima, a u drugu kremu jednu bijelu čokoladu. Miješati dok se čokolada ne otopi onda ostaviti kremeda se hlade. Kad se kreme ohlade, u svaku dodamo 125 grama maslaca i izradimo mikserom. Također izmiksamo vrhnje za šlag.
Tortu slažemo tako da prvo stavimo biskvit, crnu kremu, bijelu kremu, šlag. I opet ponavljamo postupak, biskvit, crna krema, bijela krema, šlag. Možemo je dekorirati šlagom ili ostatkom kreme. Tortu staviti u hladnjak i poslužimo kad se ohladi.