Bacanje hrane puno je veći problem nego što mnogi misle. Ljudi kupuju više hrane nego što im je potrebno, kupljeno voće i povrće često se pokvari, a da ne govorimo koliko često se na tanjur stavi više nego se može pojesti.
Dok s nestrpljenjem iščekujete 29. kolovoz i start nove sezone RTL-ovog showa 'Večera za 5 na selu' donosimo vam neka rješenja kako biste smanjili bacanje hrane u kuhinji i pridonijeli kućnom budžetu, ali i globalnom cilju.
1. Plan obroka
Odlučite koje ćete recepte kuhati ovaj tjedan prije odlaska u trgovinu.
2. Kupujte s popisa
Napišite popis i pridržavajte ga se dok kupujete.
3. Provjerite smočnicu
Provjerite što imate kod kuće prije kupnje.
4. Jedite ostatke
Kuhanje točne količine koja vam je potrebna je izazovno, pa ako ima ostatke hrane, spakirajte za ručak.
5. Budite kreativni
Ako dođete do pola recepta i nedostaje vam sastojak, napravite zamjenu! Peršin za bosiljak, mozzarella za ricottu, mrkva za batat i slično.

6. Odložite gulilicu
Prestanite guliti mrkvu, krastavce, krumpire i jabuke te ih pojedite do kraja!
7. Pravilno skladištenje
Kada su namirnice pravilno uskladištene, duže će vam trajati i imat ćete više vremena da ih potrošite.
Počnite koristiti ove savjete već danas kako biste smanjili bacanje hrane, uštedjeli novac i zaštitili okoliš.