sastojci za tatarski biftek: kg bifteka nasjeckati nožem i tretirati, dl maslinova ulja,žličica senfa i 2 žumanjka (napraviti majonezu)
Dodamo malo soli, papra, češnjak, luk, kisele krastavci, kapare, slane inćune, peršin, slatku papriku - sve promiješamo u zdjeli i lagano dodajemo meso dok se ne napravi lijepa smjesa. Zatim se u tu smjesu dodaju umak Worcester, konjak, limunov sok i tabasco po želji (jako pikantni, srednje ili blago).

sastojci za biftek u umaku od zelenog papra: 200 g bifteka
Na tavi lagano zagrijati maslinovo ulje, meso lagano umočiti u brašno s jedne i druge strane te staviti na vrelo ulje nekoliko minuta. Dodati komade zelenog papra (ne mljeveni, nego cijeli papar), pet minuta prije kraja pečenja mesa dodati žličicu senfa i vrhnje za kuhanje, pričekati da se vrhnje i senf spoje i dobili smo umak u zelenom papiru. Poslužujemo ga uz krumpir ispečen u tavi.

sastojci za tiramisu:
4 žumanjka
150 g šećera
500 g mascarponea
2 vanilin šećera
500 ml slatkog vrhnja za šlag
400 g piškota
500 ml skuhane turske kave
kakao
Na pari istucite žumanjke sa šećerom dok ne pobijele. Kad se ohlade, u njih umiješajte svježi sir i vanilin šećer. Izmiksajte da se spoji.
Posebno izmiksajte slatko vrhnje za šlag i lagano umiješajte u smjesu žumanjaka i sira. Skuhajte tursku kavu i u nju dodajte ruma po želji. Piškote umočite u skuhanu kavu i slažite u protvan ili čaše. Na piškote premažite sloj kreme pa ponovno poslažite piškote, pa kremu. Na kraju ukrasite kakaom.