Glumaci i komičar David Alan Grier u nedavnom je intervjuu izjavio "Ozbiljno uvijek razmišljam o kuhanju. Ono je moja strast. Volim hranu, ali moram prestati toliko jesti ako želim živjeti duže!"
Grierova ljubav prema kuhanju rodila se 2009. dok je glumac radio na Broadwayu. Kako bi dokumentirao svoje kulinarske avanture, Grier je pokrenuo blog o hrani pod nazivom Chocolate Glutton .
Grier se ne šali kad kaže da se bavi eksperimentalni kuhanjem, jer sve svoje umake uvijek kreće pripremati od nule.
Jedno od njegovih najdražih jela su korejska rebrica: "Mariniram ih preko noći i napravim 'bulgogi', što je poput korejskog mesa s roštilja. Za marinadu mesu dodam japanski začin mirin, slatko rižino vino, sake, umak od soje, češnjak, đumbir, mladi luk, malo šećera i sol."
A svojoj sedmogodišnjoj kćeri, koja obožava tjesteninu sa sirom, obavezno sam zamijesi i izvalja rezance, doda siru malo šunke i njezino oduševljenje mu je najbolja nagrada koju dobije za trud.
Davida Alana Griera gledajte u komediji Bumerang" u subotu u 00:20 na RTL-u.