ARROZ À GREGA

Grčka riža je jedan od onih priloga koji se kombiniraju s raznim jelima i koji prijaju mnogim nepcima. Nadalje, vrlo je jednostavan za izradu i može se oplemeniti drugim sastojcima po vašem izboru.
3 xícaras de arroz
3 šalice riže
6 xícaras de água
6 šalica vode
1 caixa de uvas-passas
1 kutija grožđica
queijo parmeso ralado
naribani parmezan
5 colheres de ervilha
5 žlica graška
1 colher de manteiga
1 žlica maslaca
óleo
ulje
pimento, cebola, salsa, cebolinha verde e cenoura a gosto
paprika, luk, peršin, zeleni luk i mrkva
sal a gosto
sol prema želji
PRIPREMA: Stavite tavu na vatru s vodom, solju, malo ulja i pustite da zavri. Dodajte opranu rižu i dobro promiješajte. Smanjite vatru, pustite da voda ispari i maknite rižu s vatre. U loncu zagrijte lonac s mjerom maslaca i popržite grožđice i grašak. Smjesu ulijte u dublju posudu i dodajte mladi luk, mrkvu, papriku, luk, peršin i parmezan. Dodajte kuhanu rižu i sve pažljivo promiješajte.
APERITIV
BATIDA DE ABACAXI - KOKTEL ANANAS

PRIPREMA: Izrežite vrh ananasa. Uklonite ljusku s voća tako što ćete ananas pretvoriti u čašu. U blender stavite ananas koji ste izdubili zajedno s kondenziranim mlijekom, ledom i cachaçom. Tucite dok se sve ne izmiješa. Poslužite svoj shake unutar ananasa.
MOUSSE DE LIMO

sastojci:
1 konzerva kondenziranog mlijeka
1 konzerva kiselog vrhnja
1/2 šalice (američkog) čistog soka od limuna
limeta
PRIPREMA: U blenderu umutite kondenzirano mlijeko i vrhnje tri minute. Postupno dodajte limunov sok i nastavite mutiti. Ulijte mousse u vatrostalnu posudu i ohladite.
Prilikom posluživanja zdrobite limetu i stavite je na mousse za ukrašavanje.
P O DE ALHO - KRUH S ČEŠNJAKOM

sastojci
250 grama maslaca ili margarina - (ako koristite neslani margarin, posolite po ukusu)
1 žlica nasjeckanog češnjaka (2 žlice za izraženiji okus) - što je više nasjeckanog, rezultat je bolji
200 grama krem sira
malo crnog bibera
malo origana
50 grama naribane mozzarelle ili parmezana
sol po ukusu
10 francuskih kruhova
PRIPREMA : Dodajte i pomiješajte sve sastojke u posudi, miješajući žlicom dok se ne dobije glatka smjesa. Za punjenje kruhova samo napravite rezove skoro do kraja (bez odvajanja). Rezove napunite smjesom. Na kraju vrh peciva namažite smjesom da se otopi na kruhu. Stavite u pećnicu ili roštilj na neizravnu vatru otprilike 15 minuta.
Prije posluživanja pospite origanom preko peciva. Ako želite, pospite ga prije pečenja. Poslužite toplo.