Ostalo

Božićni meni u pet sljedova po receptima omiljene kulinarske obitelji - Jovanović!

Ususret novoj sezoni showa 'Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!' donosimo vam recept za božićni ručak obitelji Jovanović koja je pobijedila prošle sezone. Tim Jovanovići prošle je godine gledatelje osvojio ne samo svojom simpatičnošću, već i kulinarskim idejama.

RTL.hr
13.12.2021 12:30

Sastojci:

- juneći biftek 1kg

- lardo tanko narezan 4 fete

- soja sos

- chipottle dimljena paprika ima kotanyi

- acetto balsamico

- ljuta paprika

- tabasco

- vočester

- dimljena paprika prah

- krastavci

- senf dijon

- konjak

- limun

- žumanjak jaja 3

- prepelica 6kom

- Jaja prepelice 4 kom

- pistacio oljušten

- ječam 500g

- mix gljiva 200g

- nori alge

- korjenasto povrće

- miso pasta

- svinjsko carsko u komadu bez kosti

- luk 6 glavica

- češnjak 5 kom

- jaja kokošja 4 kom

- majčina dušica

- crni mak

- palenta 400 g

- sušena paprika flakes mix

- agartin prah

- crvena paprika svježa 2 kom

- mrkva žuta 2 kom

- mrkva narančasta 2 kom

- barique ocat

- krupna sol

- brašno 300g

- voda 200g

- sol

- jogurt tekući 200ml

- prašak za pecivo

- maslinovo ulje

- peršin list

- čvarci masni 200g

- ljubičasti luk

- dijon senf

- vlasac

- kiseli krastavac

- limun

Priprema:

Couvert

Focaccia i namaz od čvaraka.

Hladnopredjelo

Biftek - carpaccio, tartar i rolica namazana sojom i acetom gore lardo i zapaliti brenerom.

Juha

Od kostiju prepelica i miso paste sa mesom od batka zabatka i poširanim jajem prepelice.

Toplo predjelo

Ječam kuhan s gljivama i zamotan kao sushi u nori algu sprsima i crustom od pistaccija za žumanjkom friganim u maku.

Glavno jelo

Svinjska bajadera sa čipsom od kože, palenta sa sušenim rajčicama sa gelom od temeljca i rolicama crvenepaprikei mrkvemariniranimau bariqiranom octu i čips od peršina.