Sastojci:
Meso iz rasola
Svinjska mast400 g
Luk crveni6 kom
Češnjak2 češnja
Brašno oštro300 g
Krumpir5 kom
Kiseli kupus glavica1 kom
Špek (mekši)200 g
Bijelo vino 2 dl
Lovor list2 kom
Papar
Sol
Priprema:
Meso narežemo na komade veličine za porciju i operemo vodom. Stavimo u lonac s vodom te prokuhamo 15 - 20 min. Opet operemo, vratimo u lonac, podlijemo vinom i s malo vode. Stavimo svinjsku mast, jedan luk crveni rezan na četvrtine te češnjak u komadu, poklopimo te pustimo da se kuha. Kad tekućina ispari, zapečemo sa svih strana. Meso mora biti mekano.
Kiseli kupus narežemo na deblje rezance, operemo ako je prekiseo te izdinstamo na špeku i crvenom luku, lovoru i na kraju dodamo malo mljevenog papra.
Oguljeni krumpir kuhamo u posoljenoj vodi. Procijedimo i sačuvamo vodu. Napravimo pire, vratimo u lonac. Dodamo vodu koju smo sačuvali te oštro brašno. Kuhamo 10 min uz miješanje. Napravimo žličnjake koje stavljamo u tavu s malo masti i još malo zapečemo te prelijemo dinstanim lukom na masti. Luk mora biti zapržen na smeđe.