Sastojci:
teletina 1 kg
grašak 200 g
mrkva 100 g
gljive 200 g
crveni luk 300 g
češnjak 4 režnja
bijelo vino 2 dl
cherry rajčice 200 g
palenta 200 g
vrhnje za kuhanje 200 ml
maslac 50 g
brašno 100 g
rikola 50 g
sol
papar
čili
mediteranski začini
voda
ulje
Priprema:
Meso prepeći na vrućoj tavi na malo ulja. Luk i češnjak nacjeckati i peći na masnoći od mesa. Podliti vinom i vodom i vratiti meso, posoliti, dodati mediteranske začine. Nakon 30 minuta u meso dodati cherry rajčice. Pirjati na laganoj vatri oko 60 minuta.
Na drugoj tavi na malo maslaca kratko popržiti češnjak, dodati kockicu mrkve i kratko pržiti. Dodati grašak i podliti s malo vode. Nakon 10 minuta dodati vrhnje za kuhanje, začiniti solju i čilijem. Kratko kuhati.
Palentu skuhati u slanoj vodi i zapeći s malo maslaca u kalupima na 200 C.
Zamijesiti tijesto od brašna i vode, razvaljati i peći na tavi, kratko s obje strane.