Ostalo

Pureća prsa u hrskavoj panadi , jasmin riža sa povrćem, thai curry umak sa kokosom i grožđicama

Press
11.10.2017 23:00

Sastojci:

300 g purećihprsa

100 g panko brašna

1 jaje

Oštro brašno

30 g žute Curry paste

30 ml ribljeg umaka

100 ml kokosovog mlijeka

10 g grožđica

200 g jasmin riže

100 g poriluka

50 g mrkve

Kompot ananas (mala konzerva)

Šećer

Sol

Postupak:

Stavimo grožđice u mlaku vodu da nabubre. Rižu operemo nekoliko puta u hladnoj vodi, rižu kuhamo u poklopljenoj posudi prelivenu sa 6 mm vode iznad same razine riže. Kad riža zakipi, kuhamo još 4 minute. Nakon toga rižu poklopljenu stavimo u zagrijanu pećnicu na 95 stupnjevana još 25 minuta. Od purećih prsa izrežemo odreske debljine oko 8 mm do 1 cm, posolimo, paniramo u brašnu i jaju tedobro utisnemo u panko brašno. Pržimo na 5 mm ulja koje nije prevruće da panko brašno ne izgori, sa svake strane oko 3 minuta. Ocijedimo na kuhinjskom ubrusu. U vreloj posudi kratko prepržimo curry pastu, zalijemo s1 dcl soka od ananasa i kokosovim mlijekom, dodamo ocijeđene grožđice, riblji umak i reduciramo do željene gustoće,na kraju dodamo malo kockica ananasa, zaokružimo okus šećerom po želji. Na malo ulja prepržimo sitne trakice poriluka i mrkve, pomiješamo s jasmin rižomkoju serviramo izokrenutu na tanjuru.Pored nje serviramo umak i odrezak nadrezan na trake, pazeći da ne dodiruje umak kako bi odrezak ostao hrskav.