Sastojci:
300 g purećihprsa
100 g panko brašna
1 jaje
Oštro brašno
30 g žute Curry paste
30 ml ribljeg umaka
100 ml kokosovog mlijeka
10 g grožđica
200 g jasmin riže
100 g poriluka
50 g mrkve
Kompot ananas (mala konzerva)
Šećer
Sol
Postupak:
Stavimo grožđice u mlaku vodu da nabubre. Rižu operemo nekoliko puta u hladnoj vodi, rižu kuhamo u poklopljenoj posudi prelivenu sa 6 mm vode iznad same razine riže. Kad riža zakipi, kuhamo još 4 minute. Nakon toga rižu poklopljenu stavimo u zagrijanu pećnicu na 95 stupnjevana još 25 minuta. Od purećih prsa izrežemo odreske debljine oko 8 mm do 1 cm, posolimo, paniramo u brašnu i jaju tedobro utisnemo u panko brašno. Pržimo na 5 mm ulja koje nije prevruće da panko brašno ne izgori, sa svake strane oko 3 minuta. Ocijedimo na kuhinjskom ubrusu. U vreloj posudi kratko prepržimo curry pastu, zalijemo s1 dcl soka od ananasa i kokosovim mlijekom, dodamo ocijeđene grožđice, riblji umak i reduciramo do željene gustoće,na kraju dodamo malo kockica ananasa, zaokružimo okus šećerom po želji. Na malo ulja prepržimo sitne trakice poriluka i mrkve, pomiješamo s jasmin rižomkoju serviramo izokrenutu na tanjuru.Pored nje serviramo umak i odrezak nadrezan na trake, pazeći da ne dodiruje umak kako bi odrezak ostao hrskav.